Annonse

Forbruker

Kulinarisk reise fra Lofoten i nord til Frankrike og Italia i sør

Vi må få folk til å lage maten sin selv, mente Espen fra Kulinarisk Akademi, -og fremholdt at om flere hadde spist riktigere mat, kunne vi også spart oss for mye medisinering.

OLIVIA, AKER BRYGGE (NyeReiselivsavisen)  En Nordisk suksess slo også an i Norge, der vi sammen med et 30-tall journalister og bloggere i løpet av et par timer både fikk smake på -og høre om – den gode og sunne maten som ble presentert.

Lars Eikanger i samtale med Tom som fortalte om den ekte Parma skinken.

Lars Eikanger i samtale med Tom som fortalte om den ekte Parma skinken.

Radio Norge Soft, med Lars Eikanger ledet oss rutinert og lekende elegant gjennom alle produktene og lot oss hilse på produsentene. Espen fra Kulinarisk Akademi her i Oslo understreket betydningen av riktig mat for kroppen vår.

DSC_0757

Espen fra Kulinarisk Akademi

  • Vi må få folk til å lage maten sin selv, mente han, -og fremholdt at om flere hadde spist riktigere mat, kunne vi også spart mye medisinering av eldre.
  • Aller viktigst er det å spise variert hjemmelaget mat. Skal vi lykkes med dette, må vi få det gamle skolekjøkkenet på banen igjen, sa han.

 

Fra Parma til Leknes i Lofoten
Vi fikk smake oss gjennom alt fra italiensk Parma-skinke og Parmesan-ost, til Sushi og fiskekaker fra Leknes i Lofoten. Grønnsaker fra Skjærgården Gartneri i Åsgårdstrand, brød fra Holli Mølle i Spydeberg, Olivers&Co med olivenolje fra Italia og vin uten tilsetninger NonDos fra Frankrike. Ek Gårdskjøkken i Onsøy i Østfold selger 250000 pakker rosenkål i året og leverer 30.000 til 40.000 egg i uka. Eks Creme Brule ble kåret til Norges beste matprodukt i 2007. Mesterkokken Bent Stiansen var ikke snauere enn at han belønnet produktet med en sekser på terningen. Og 14. til 23. januar i 2016 presenterer Ek produktene sine på Grüne Woche i Tyskland.

Vårløksafari neste
Skjærgården ligger på raet i åskanten over Åsgårdstrand og produserer årlig en million vårløk-bunter.

DSC_0728-Neste år vil vi invitere til vårløk-safari, sier Kristin Stenersen, og gleder seg allerede til å presentere produktene sine. – Vi leverer dessuten 200.000 skjærgårdsløk, bladpersille og flere urteslag. «Dyrket ute for smakens skyld», er slagordet vårt – og vi leverer urter med smak, understreker Kristin. Engø Gård på Tjøme er en av flere velkjente mottagere av produktene.

 

-Jordsmonnet med sand og steinrik jord tilført kompost, bidrar til den gode smaken fra sterke planter.

Her kan du lese mer om produsentene og produktene deres.

Kommentarer

Annonse