Annonse

Pressemeldinger

Kunstutstilling under overflaten i Florida Keys

Det er ikke helt som et vanlig museumsbesøk om du vil se kunstneren Andreas Frankes seneste utstilling. Hans verk stilles ut på 27 meters dyp i marinereservatet og på verdens nest største kunstige rev, Gen. Hoyt S. Vandenberg, som ligger i Florida Keys, sju mil syd for Key West. Kunstutstillingen består av et dusin fotoillustrasjoner på Vandenbergs overdekk, og kan ses til slutten av juli.

Søndag den 3. april var dykkere ferdige med installasjonen av kunstutstillingen, nesten 30 meter under Atlanterhavets overflate. Maleriene er laget av den østerrikske kunstfotografen Andreas Franke og hvert kunstverk er cirka 1 x 1,3 meter. Bilderna er kapslet inn i plexiglass og montert i rammer av rustfritt stål, forseglet med silikon. De er en videreføring av  kunstnerens Sinking World series, som debuterte på Vandenberg 2011 – to år etter at den tidigere robotbåten fra Air Force ble senket som et kunstig rev.

Ifølge kunstneren, skildrer de manipulerte fotografiene en ekstravagant periode av europeisk stil og kulturhistorie. Kvinner som sladrer over en picknick-lunch og andre kvinner som er ute på en behagelig spasertur mens de snurrer på  paraplyer.

For å dykke i Vandenbergs kunstige rev, kan besøkende bestille morgenturen Morning Wreck and Reef, som gjennomføres daglig kl. 08:30 av Key West Dive Center.

Florida Keys marinereservat feirer 25 år
Florida Keys marinereservat, FKNMS, har 25-årsjubileum i år. Reservatet beskytter 2.900 nautiska kvadratmil med vann, inklusive verdens tredje største barrierrev, og strekker seg fra Biscayne National Park i nærheten av Miami til Dry Tortugas National Park 70 mil vest for Key West i Florida Keys. Det er en av de 14 beskyttede marine områdene i National Marine Sanctuary Systemet, og innenfor dets grenser ligger spektakulæra og nasjonalt  betydningsfulle marine ressurser, historiske skipsvrak og andre arkeologiske skatter,  som omfatter sjøgressengar, mangrove og mer enn 6000 arter av marint liv.

For mer informasjon om Florida Keys & Key West, besøk www.fla-keys.com

For mer informasjon, vær vennlig å ta kontakt med:

Elin Norlin, pressekontakt Florida Keys/Key West

Telefon: +46-70-279 86 40

E-post: elin@comvision.se

 

 

 

 

Kommentarer

Annonse