Annonse

Reisemål

Le Mas de Pierre-en perle på Rivieraen

Rivieraens drømmested

Er du også en Rivieraelsker,men synes at det kan bli vel hektisk der midt på sommeren? Kanskje du drømmer om en dag eller to i fred og ro. Le Mas de Pierre er en perle av et hotell i utkanten av turistbyen St.Paul de Vence, to mil opp fra kystbyen Cannes. Her kan du nyte fred og ro, hotellet er bygget i gammel vingårdstil og ligger lunt plassert mellom vinrankene og duftende urtehager. Det nærmeste man kommer Provence, selv om man befinner seg på Cote d`Azur, eller Rivieraen som vi sier.

Jeg er på tur i godt selskap av sønnen min til vår families elskede Sør-Frankrike. Vi skal leve i sus og dus i to hele dager og det starter bra. Hotellets egen Rolls Royce Cabriolet plukker oss opp på flyplassen, og hva er vel bedre for en mamma enn å se gutten sin, uansett hvor gammel han er, glise bredt i baksetet. Bilen er herlig og hotell Le Mas de Pierre enda bedre.  Hotellet åpnet i 2005 og er bygget på en gammel grønnsaksgård ved samme navn. Hit kom den nå 80år gamle hotellmannen Monsigneur Chambon fra Paris og bestemte seg for å bygge hotell. Den gamle gårdsbygningen er nå eksklusive suiter og resten er nybygget i samme stil. I 2006 ble Pierre innlemmet i Relais&Chateaukjeden og er i dag et populært feriested og konferansehotell for den som ønsker litt ekstra.

De 54 lekre hotellrommene er fordelt på seks bygninger, Bastides med navn, og vi blir sjekket inn i Bastide de Fleurs. På vei fra resepsjonen til vårt eget «blomsterparadis» passerer vi et hav av ulike vekster og dufter, ingen tvil om at hagen er det viktigste for M.Cambon og hans besetning på hundre kvinner og menn.

ROMANTISK:The Pierre er et nydelig hotell fylt av kriker og kroker med flotte detaljer.

ROMANTISK:The Pierre er et nydelig hotell fylt av kriker og kroker med flotte detaljer.

APERETIFF: Litt godt før middagen hører med på Frankrikeferien.

APERETIFF: Litt godt før middagen hører med på Frankrikeferien.

Uansett hvor nydelig rommet vårt er, så må vi ut og utforske hagen og ikke minst det store svømmebassenget. Norske barnestemmer høres på lang avstand i det plaskende vannet, så var vi likevel ikke de eneste nordmennene her. Ikke at det er rart, den franske rivieraen er et av de mest populære feriestedene for oss om sommeren. Bassenget er stort og omkranset av de deiligste solsenger omgitt av hvite, flagrende gardiner for litt privatliv under middagsluren

DUFT: Hagen er full av nydelige vekster som sender doser av ferielukter til oss.

DUFT: Hagen er full av nydelige vekster som sender doser av ferielukter til oss.

HIMMELSK:Blir det for mye sol er det bare å slumre bak de flagrende gevantene .

HIMMELSK:Blir det for mye sol er det bare å slumre bak de flagrende gevantene .

NYT:Ikke noe å si på luksusen her.

NYT:Ikke noe å si på luksusen her.

Bassenget er tegnet av en av de mest kjente hagearkitektene i Frankrike, og han ville ikke ha et blått basseng, det mente han var alt for fargesterkt. Bassenget skulle ligne mest mulig på en elv og fikk grå bunn, og resten av den store parken rundt forsøkte han å skape så likt som mulig den franske landsbygda i Provence, noen mil lenger vest.

Slike vakre omgivelser legger ingen demper på sultfølelsen og det er tid for lunsj. Vi nyter litt rosevin til den grillede kyllingen,spekket med urter fra hagen vi akkurat har ruslet igjennom. Hotellet har også egne hvite duer som blir sluppet ut i frihet hver dag,til stor underholdning under lunsjen. De flyr avgårde hele flokken,og plutselig er de tilbake.

Skulle det bli i meste laget av fre og ro,er noen av rivieraens vakreste landsbyer innen kort rekkevidde.

Nærmeste landsby er Saint Paul de Vence,5 minutter i den nevnte Rolls Roycen så er du der. Andre kjente byer som Tourettes sur Loup, Vence, Eze og Gourdon ligger noen minutter lengre unna,da bør man avtale med hotellet ang transport hvis du ikke har egen bil. Alle landsbyene byr på pittoreske middelalderbyer med spektakulær utsikt, små kunstgallerier og restauranter. Vel verdt et besøk, rivieraen er så mye mer å oppleve enn de hektiske kystbyene med sine overfylte strender. Bon Voyage!

ORKIDEHUS

ORKIDEHUS

VAKKERT:Oliventreet er mange hundre år gammelt.

VAKKERT:Oliventreet er mange hundre år gammelt.

Kommentarer

Annonse