Annonse

Blir det kronen på verket og topping av et fantastisk liv og en karriere som er få forunt – eller blir det dump og Trump? Aktuelt

Lillehammer-møte med Hillary Clinton

Intervju bidro til OL-suksessen i 1994

LILLEHAMMER (Reiselivsavisa) Regner med at Hillary har sommerfugler i magen i dag. Det hadde i hvert fall jeg da vi skulle få møte henne under Lillehammer-OL for 22 år siden.

Hun skulle komme til Haakons Hall om kvelden. Antagelig for å se en av USAs ishockeykamper sammen med datteren Chelsea. Bill var igjen hjemme i Washington, om han ikke var på farten et eller annet sted på kloden. Da var det i stedet fru Presidenten som var sendt til Norge for å representere.
Hillary til Haakons Hall
De unge journaliststudentene fra Volda, som hadde ansvar for skjerm-informasjonen under OL, hadde fått nyss om at Hillary skulle komme til Haakons Hall denne kvelde. Som de nysgjerrige og oppvakte journalister de var, kom de til meg som presseansvarlig for ishockey i Haakons Hall med spørsmålet: «Kan du ordne et møte med Hillary Clinton?
»Det kunne jeg naturligvis ikke – i hvert fall ikke på stående fot – og ikke uten hjelp. Og hjelpen var nærmere enn noen kunne tro. Hans Carl Buer – toppsjefen for alle oss som jobbet i Haakons Hall – skvatt ikke over utfordringen – og lovet å ta spørsmålet videre.
Glad og stolt
Gjett om det var en glad og stolt presseansvarlig som kunne bringe det gode budskap videre til de unge journalistene. Godfølelsen tok plass i hele kroppen. Jeg fikk gåsehud:«Ja, hun stiller til intervju med dere!».
Det ble noen lange og spennende timer før fru Clinton kom til hockeykamp. Da alt var klart til møte, la jeg meg på hjul med journalistene. Optimistisk med kamera også, men den gang ei. Secret Service-folkene hadde en utrolig evne til å skjerme fruen, og det som kunne blitt OK bilder av fru Bill, ble bare noen ubrukelige nærbilder av amerikanske skuldre.
Intervju til hele verden
Men selv om fotoprosjektet gikk i vasken – gikk intervjuet med Hillary verden over – der hun skrøt uhemmet av våre stolte OL-dager -og «The best Winter Olympic games ever».
Hun har opplevd mye siden den gang, og husker vel knapt nok at hun var i Norge for 22 år siden. For egen del glemmer jeg det aldri. Sikkert ikke de unge journalistene heller. Men den kommende kvelden og natten blir nok enda mer skjellsettende for den hardt prøvede presidentkandidaten fra Little Rock i Arkansas – in the Middle of Nowhere.
Blir det over og ut? Blir det Trump og Dump? Eller blir det kronen på verket og topping av et fantastisk liv og en karriere som er få forunt?
Godt valg!

 

Kommentarer

Annonse