Annonse

Gamlebyen Fredrikstad Foto: «Fredriks bastion» av Trond Svandal. Lisensiert under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia CommonsGa Forbruker

Anno-landsbyen blir fast turistattraksjon i Fredrikstad

Anno-serien går sin gang over norske TV-skjermer, og samtidig jobbes det for fullt med å finne en permanent løsning for en Anno-landsby på Isegran i Fredrikstad. Maya Nielsen, turistsjef i Visit Fredrikstad og Hvaler er primus motor i arbeidet med å få det til. Hun håper ifølge Fredriksstad Blad at Fredrikstad kommune tar ansvar, «for dette er viktig for Isegran», som hun sier.

FREDRIKSTAD (NyeReiselivsavisen)  «Det er flere måneder siden Anno-innspillingen ble avsluttet på Isegran. Kulissene står der ennå, og de har forfalt. Rommene er stusselige. Det er tomt, grått, og viser tydelige spor etter innbrudd og hærverk,» skriver Fredriksstad Blad. «Fra og med om en uke og fremover skal alt bli flott igjen. Da skal det arrangeres ulike typer aktiviteter, markeder for alle interesserte, for å vise frem hvordan det var å leve i året 1721, slik deltagerne og NRK-seerne opplevde Anno.

Kan bli en turistattraksjon

Turistsjef Maya Nielsen i Visit Fredrikstad og Hvaler håper at Anno-landsbyen kan bli e n turistattraksjon på Isegran i Fredrikstad.

Turistsjef Maya Nielsen i Visit Fredrikstad og Hvaler håper at Anno-landsbyen kan bli e n turistattraksjon på Isegran i Fredrikstad.

Turistsjef Maya håper dette bidrar til folkeliv.
-Vi aner jo ikke hvor populært dette blir, så vi prøver oss frem litt, sier hun til Fredriksstad Blad.
–Vi har litt av en jobb å gjøre på en uke. Det er Maritimt senter som står for vedlikeholdet her, så jeg regner med at de har kontroll, sier Maya Nielsen og håper kommunen har lyst til å være med og finne en permanent løsning med Anno-landsbyen.

-Vi får et gatemiljø fra 1700-tallet. Ja, nesten en bitte liten by, med aktivitet og utsalg. I tillegg kan det være mulig å overnatte i ett av husene her. Det kan bli en turistattraksjon, fastslår Maya Nielsen, fortsatt ifølge Fredriksstad Blad.

 

Kommentarer

Annonse