Annonse

Aktuelt

Millioner blomstrende mandeltrær

For tiden har man enda en grunn til å drømme om en hverdag der man igjen kan reise verden rundt. Antydninger til vår kan allerede sees i Middelhavet, der de ikoniske mandeltrærne akkurat nå er i full blomst på solfylte Mallorca. Totalt er det omtrent sju millioner mandeltrær på øya, som til sammen skaper et enormt «snødekke», som lokalbefolkningen kaller det, med vakre hvite og rosa blomster.

mandeltrær - blomstring - Son Maixella - Mallorca - Balearene - Spania
Fra Son Maixella som ligger på veien mellom Palma og “fjellandsbyen” Valldemossa (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

I løpet av våren blir Instagram vanligvis et eldorado av bilder av rosa, blomstrende japanske kirsebærtrær – også i Danmark.

På Mallorca er det imidlertid et annet treslag som for tiden stjeler plass på kamerarullen hos øyas befolkning: De blomstrende mandeltrærne. Øya har totalt sju millioner mandeltrær som er i full blomst i hvite og rosa farger i februar.

Før pandemien var dette et stort trekkplaster for turistene som reiste hit på denne tiden av året for å få sol på kroppen og en smak av våren.

Blomstrende landsby

Fjellkjeden Serra de Tramuntana, som er å finne på UNESCOs verdensarvliste, er et av de mest kjente stedene å oppleve de blomstrende trærne på. På det 62.000 hektar store naturområdet er mandellundene nå i full blomst.

Hvis du allerede nå planlegger reisene dine for 2022, kan du notere deg en sirkelrute på nesten 11 kilometer som du kan følge både til fots og med bil. Underveis passerer du flere mandellunder samt områdene Selva, Caimari, Binibona og Moscari.

Andre gode steder å beundre de hvite og rosa blomstene som begynner å dukke opp i slutten av januar, er Marratxí, Bunyola og Santa María del Camí, samt Sencelles, Inca, Lloseta, Selva og Moscari.

Mot nord er det mange mandeltrær på vei til Sóller og rundt godset Raixa, kjent som et arkitektonisk mesterverk i nyklassisistisk stil. Raixa ligger i Bunyola-distriktet, omtrent en times kjøretur fra Palma.

I den sørlige delen av øya er Llucmajor fylt med mandeltrær. Det samme gjelder Manacor, Sant Llorenç og Son Servera.

I hovedstaden Palma er det også fantastisk utsikt over blomstrende mandeltrær fra nabolag som Secar de la Real og Son Espanyol samt attraksjoner som San Monastery Salvador, Ermita de Bonay og Puig de Randa.

Flere saker om Mallorca finner du HER

Kommentarer

Annonse