Annonse

Brødrene Price i Rosenborggaden FOTO: Per Kristian Johnsen Forbruker

Munter mat – med Brødrene Price

Brødrene Price ble kjent for serien Munter Mat på NRK og sjarmerte det norske publikum. Vi ville se om de klarte å overføre sine muntre ideer til restauranten

Brødrene Price ble kjent for serien Munter Mat på NRK og sjarmerte det norske publikum. Vi ville se om de klarte å overføre sine muntre ideer til restauranten og bestilte bord til en lørdag kveld.

Bartenderen tryller FOTO: Per Kristian Johnsen

Bartenderen tryller FOTO: Per Kristian Johnsen

I baren med apertiff

Vi startet med et lite venteopphold i baren mens vi ventet på at bordet vårt skulle bli klart. Bartenderen Andrè kunne virkelig blande drinker. Vi snakker ikke om flasketriksing eller show, men stor profesjonalitet i presentasjon og klare valg av ingredienser – gjerne for oss ukjente merker.  Flere hevdet at hans Dry Martini var tett opp til det beste de hadde smakt – ever.

Woow – hvilke lokaler!

Lokalene var helt greie, men ikke spektakulære – og vi var litt bekymret over hvor få mennesker som satt og spiste. Den bekymringen skulle vise seg å være ubegrunnet. Hovmesteren tok oss med innerst i lokalet – rundet et hjørne – og plutselig følte vi oss som prominente gjester i en mottagelse.

Nedgangen til restauranten FOTO: Per Kristian Johnsen

Nedgangen til restauranten FOTO: Per Kristian Johnsen

Fra galleriet vi kom inn på gikk en trapp ned til selve middagsrestauranten hvor lysekronene hang fra taket,og hvis det finnes en stil som heter «rustikk herregård» så er det akkurat den følelsen vi fikk. Blandingen av avslappet stemning, delikate dekorasjoner, kunst og interiør overgikk alle våre forventninger.

Spennende å velge mat

Menyen var passe lang, meget variert og bød på noe spesialiteter som f.eks. kalvebrissel og andesalat. Og det kom i rikelige mengder. Vi la også merke til at i en rett kunne samme ingrediens komme flere ganger, men med forskjellig tilberedning. For eksempel ble kamskjellet servert på en jordskokkpurè, med biter av kokt jordskokk og med friterte jordskokkchips til.

Hovedrettene var godt varierte og man hadde mange muligheter for tilvalg av tilbehør. Vi fant ut at det ville være greit å dele på en del av tilbehøret og det fungerte fint. Igjen var porsjonene rause og selv med deling var det rikelig til alle. Husets potetmos var en delikatesse og sammen med lam ble det en uslåelig kombinasjon. Her kom også brødrene Price’s filosofi frem; vi bruker rikelig av alt som er godt – kalorier skal nytes – ikke telles.

Vinmeny

Vinlisten var også av god klasse – og med priser som fikk en nordmann til å smile. En flaske Grüner Veltliner til 395,- og en Chianti Riserva til 495 DKK  er meget respektabelt – selv med justering for valutakurs. En treretters middag – riktignok kun med Petit Fours som dessert – kom på rett i overkant av 1700 danske kroner pr. par, og det kan vi leve godt med.

Brødrene Price 4Selv om kanskje brødrene Price er hakket muntrere enn sitt personale var det full service og våre servitører hadde glimtet i øyet og en god replikk. Gode kunnskaper om maten og med hovmesteren diskret i bakgrunnen som støtte under vinvalg fungerte dette fantastisk. Vår servitør Emil inviterte oss også inn for å se på kjøkkenet og snakke med kokkene før vi forlot de muntre brødrene for kvelden.

 

Brødrene kan også tilby lunchmenyer til rundt 200 danske kroner, men her kan man utmerket godt benytte seg av et sorgfritt alternativ.

 

Kommentarer

Annonse