Annonse

Gran Canaria har også imponerende spor av vulkansk aktivitet. Pressemeldinger

Ni kule ting du burde vite om Kanariøyene

– men som du kanskje ikke visste!

Kanariøyene er mer enn bare Gran Canaria. Kanariøyene består av syv øyer: Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, La Gomera og El Hierro. Her er ni kule ting du burde vite om Kanariøyene!

1: Vulkansk opprinnelse
Millioner av år med vulkansk aktivitet i denne delen av Atlanterhavet har medvirket til å danne disse 7 øyene som i dag er Kanariøyene. Det gåtefulle landskapet Timanfaya på Lanzarote er et klart eksempel på naturens krefter. I dette månelandskapet kan du vandre rundt og beundre naturens krefter og styrker. Gran Canaria har også imponerende spor av vulkansk aktivitet iform av spektakulære Caldera de Tejeda.
2: Du kan grille over en vulkan
Som nevnt ovenfor, har øyene imponerende spor av vulkansk aktivitet. På Lanzarote burde du besøke restauranten El Diablo. Maten du får servert, er grillet over jordvarme fra den sovende vulkanen og du kan nyte synet av hvordan kjøttet grilles over vulkanvarmen.
3: Du kan ta en tur under jorden
Under jorden har utbruddene dannet grotter hvor det lever ulike dyrearter som har tilpasset seg mørket. Noen av dyreartene finnes kun på nettopp disse stedene. De mest kjente og mest besøkte stedene er Jameos del Agua og Cueva de los Verdes på Lanzarote. Man kan også besøke fine grotter som for eksempel Cueva del Llano på Fuerteventura som er over 800.000 år gammelt. Der kan du se interessante fossiler som nå inkluderer utdødde arter.
4: Plystring er et eget språk på La Gomera
På den kanariske øya La Gomera plystrer de i stedet for å snakke, dette kaller de silbo gomero. Øya består av et landskap som er vanskelig å ferdes i, og dette er grunnen til at plystrespråket oppsto. EU har godkjent det spesielle plystrespråket på La Gomera som et eget språk og ikke bare som en form for kommunikasjon.
5: Nesten halvparten av øyenes areal er fredet
Kanariøyene har 146 naturreservater som dekker 40 % av øyenes areal. Men landskapet er ikke det eneste som er fredet. Himmelen er også beskyttet av en lovgivning som garanterer en astronomisk kvalitet i observatoriene. Kanariøyene er kjent for å ha den reneste og klareste himmelen i Europa og nettopp derfor ligger noen av de viktigste observatoriene på Kanariøyene. Observatoriet Gregor teleskop of Tenerife, det største i Europa, og Roque de los Muchachos Observatory på La Palma, er åpent for publikum og organiserer turer.
6: Drikkevann fra skyene
Du kan drikke vann som er laget av skyer! Alisios, ”agua de niebla” er drikkevann som er hentet fra skyene. Vannet er nemlig samlet inn av tåkesamlere på 1600 meters høyde.
7: Flest solskinnstimer i Europa
Kanariøyene er det stedet i Europa med flest solskinnstimer hele året! Øyene nyter godt av stabile og forutsigbare temperaturer året rundt, uten store temperatursvingninger.
8: Jevn temperatur i vannet og klart vann
Vannet holder en jevn temperatur på om lag 20 grader til enhver tid og takket være det klare vannet er det mulig med sikt på opp til 30 meter. Du kan oppleve alt fra havskilpadder til spennende fisker. Under vannoverflaten skjuler også Kanariøyene vulkanske bergarter, og på den måten kan du oppleve undersjøisk lava med et variert landskap med klipper og grotter.

9: Populært sted for filmproduksjon
Filmindustrien har funnet en stor, naturlig filmscene på Kanariøyene. Et eksempel på filminnspilling er Los abrazos rotos av Pedro Almodóvar, samt internasjonale produksjoner som Fast and Furious, Wrath of the Titanes, In the Heart of the Sea og Wild West Exodus. Det finnes mange flere grunner til å legge turen til Kanariøyene. Les mer her: http://www.islandsahead.com/

Om Kanariøyene Kanariøyene har et fantastisk klima som gjør det mulig å nyte en behagelig ferie når som helst på året. Bestående av syv forskjellige og unike øyer, er dette et ideelt sted for å lade batteriene og komme hjem med kropp og sinn fornyet. Besøkende vender stadig tilbake for å nyte et mangfold av goder – strender, vulkansk natur, en gjestfri kultur og et stort utvalg av friluftsliv og aktiviteter.
Om Promotur- Turismo de Canarias Promotur Turismo de Canarias er organisasjonen som er ansvarlig for markedsføringen av destinasjonen Kanariøyene. Opprettet i 2005 som et offentlig selskap, har Promotur som viktigste mål å studere, differensiere og kommersialisere det brede tilbudet Kanariøyene gir, sammen med resten av organisasjonene knyttet til turistnæringen på øyene. Pressekontakt: Anne Finstadsveen +47 40 45 80 27 anne@lynx.no

Follow Canary Islands on social networks! Canary Islandshttp://www.hellocanaryislands.com/

Kommentarer

Annonse