Annonse

Nor Shipping på Norges Varemesse FOTO: Nor Shipping Forbruker

Nor-Shipping fortsatt god butikk for reiselivet og Varemessen

RÅDHUSPLASSEN (NyeReiselivsavisen) Igjen har Oslo-området vært oversvømt av shipping-folket, og igjen har reiselivet kunnet glede seg over gode inntekter. Riktignok har interessen fra Asia vært lavere i år enn tidligere år, men fortsatt har det vært press på hotellplasser.

Festlige aktiviteter på kveldstid har heller ikke vært mangelvare. Både Kong Harald og statsminister Erna Solberg understreket messens betydning ved å delta på åpningsdagen.

Redningsskøyte til Redningsselskapet

Nor-Shipping arrangeres annethvert år på Lillestrøm, og disse årene har vært garanterte overskuddsår for Norges Varemesse. Ja, så god er Nor-Shipping for Varemessen at stiftelsen markerte årets 50-års-jubileum med å donere ei redningsskøyte verdt fem millioner kroner til Redningsselskapet.

Designet av Bård Eker

Det var toppsjefen i Norges Varemesse, Siv Lunde Kolrud med reiselivsbakgrunn blant annet fra Hotell Continental, som forkynte det glade budskap. På denne måten ønsket Varemessen å gi noe tilbake til næringen. «RS Nor-Shipping» som det nye redningsfartøyet skal hete, er designet av Bård Eker og leveres og døpes i tilknytning til Nor-Shipping 2017. Nyutnevnt Nor-Shipping-direktør, Birgit Liodden, som etterfølger dagens direktør Vidar Pederstad, vil da være den som fronter denne viktige messen.

15000 bransjefolk, 991 selskap, 9500 skoleelever

Store norske selskap, organisasjoner og kommuner stod bak årets Ocean Talent Camp – en viktig del av Nor-Shipping 2015. (Foto: Harald Bråthen).

Store norske selskap, organisasjoner og kommuner stod bak årets Ocean Talent Camp – en viktig del av Nor-Shipping 2015. (Foto: Harald Bråthen).

Oppimot 15000 bransjefolk fra hele verden besøkte messen der utstillingsplassen var så godt som utsolgt med 991 selskap – hvorav 383 norske. Dette bidro til en omsetning på nærmere 100 millioner kroner. 3000 deltok i det store grillselskapet i Veritas-parken på Høvik. 9500 skoleelever mellom 13 og 15 år fikk dessuten sitt første møte med den spennende shippingindustrien under årets Ocean Talent Camp på Rådhusplassen i Oslo.

Kommentarer

Annonse