Annonse

Aktuelt

Nordlys og selvlysende sjøvann

Irland er kjent for sin grønne natur og koselige byer. Men landet tilbyr også et bredt utvalg av mindre kjente, men magiske naturopplevelser – deriblant nordlys !

Nordlys - Aurora Borealis - Malin Head - Irland
Nattlig nordlysstemning ved Malin Head på halvøya Inishowen som er det nordligste punktet i Irland (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

På halvøya Inishowen, som er Irlands nordligste punkt, skjuler det seg en hemmelighet som kommer overraskende på mange. Dette er fordi sjansen er stor for at nordlyset farger himmelen i grønne og rosa toner, takket være minimal lysforurensning.

Kerry og Cork langs Wild Atlantic Way kan du i tillegg til fascinerende klipper og gylne strender oppleve selvlysende vann når bioluminescerende plankton lyser opp havet under stjernehimmelen. I Cork kan du til og med se fenomenet på nært hold under en nattur i kajakk.

Les mer om nordlyset i Irland HER

Flere artikler om Irland finner du HER

Nordlys - Aurora Borealis - Malin Head - Irland
Nordlyset ved Malin Head som er det nordligste punktet i hele Irland. Til Londonderry (Nord-Irland) rundt 50 km, til Belfast (Nord-Irland) 160 km og til Irlands hovedstad Dublin er det rundt 440 kilometer (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

Kommentarer

Annonse