Annonse

Forbruker

Norge eller utlandet i ferien?

Ja,takk begge deler, svarer dem som anbefaler og selger feriereiser til oss. Vi har spurt noen av reiseekspertene hva de selv bruker ferien til.

 

1. Hvor går årets sommerferie?
2. Hva er det beste med sommerferie?
3. Noe på Bucketlisten din du ikke har oppfylt?
4. Norge eller utlandet i sommerferien?
5. Favoritt spise og drikke i sommerferien.
6. Hvem drar du med.
7.Hvilken solfaktor?

 

Sissel Dahl, Frankrikes turistråd

Sissel Dahl

 1. I år går ferien til Korsika, jeg skal leie bil og oppleve krokene.
 1. Å kunne sitte og nyte lange dager, gjerne på en fortauscafé.
 1. Ønsker å komme meg snarest til St Barth!!!
 1. Gjerne i Norge også, det er så mange fine steder som bare venter på meg, men det må være hav i nærheten.
 1. Grønnsaksretter, salater, sjømat, ja helst sjømat faktisk.
 1. Med kjæresten min.
 1. Ikke så høy da huden er «veldig godt vant»

 

Charlotte Ehde-Eliassen, Jomfrureiser

Charlotte Ehde-Eliassen

 1. Til Skåne – siden jeg i løpet av 27 dager i vår er blitt bestemor til to, er det mitt barndomsparadis som vinner årets sommerferie. Lett å komme til, lange sandstrender og herlige familietreff.  Unngår stressende flyreiser i år og prioriterer familienJ

 

 1. Den litt roligere farten alle har, jeg kan kjøre min scooter, og at det er lov å spise is hver dag.

 

 1. Masse – flere steder i Mexico og Costa Rica som venter, Dourodalen i Portugal (har alt booket reise dit neste vår), sykkel & båt i Bordeauxområdet. Det var fire!

 

 1. I år Sverige – men det er alltid noen hytteturer i Norge hver sommer med besøk hos gode venner.

 

 1. Lett og enkel mat, ukomplisert med mye grønnsaker, reker og hvitt vin. Jeg mener at grill er oppskrytt og har ikke helt fått tenningen på det…

 

 1. I år med min nye storfamilie – heldige meg!

 

 1. 50 i ansiktet og 30 på kroppen – blir det 40 på halsen da?

 

 

Tom Andersson, redaktør i Bladet Reis

Tom Andersson

 1. Til hytta på Tjøme. Om sommeren finnes det ikke noe bedre sted å være enn i den norske skjærgården.
 2. Å ha god tid. Det å stå opp om morgenen og vite at i dag er det egentlig ingenting du er nødt til å gjøre. Og så vurdere å gjøre det likevel, før du endelig gir blanke i den hytteveggen som skulle beises. Den tar du i morgen.
 3. Massevis! Jeg har alltid drømt om å oppleve Australias «outback» – og tar gjerne med meg Byron Bay i samme slengen. Svalbard frister også veldig. Ellers er det heldigvis fremdeles flere steder i verden jeg IKKE har vært enn steder jeg kjenner. Bring it on!
 4. Jeg tilbringer store deler av året på reiser i utlandet, så for meg er det bare Norge som gjelder om sommeren. Resten av familien er ikke helt enig i at det er et klokt valg.
 5. Hvitvin og skalldyr.
 6. Familien, sånn litt til og fra. Barna begynner å leve sine egne liv, og befinner seg nok ikke alltid på hytta med mor og far gjennom hele sommeren.
 7. Her burde jeg svare 50, men må innrømme at jeg ofte glemmer å smøre meg – eller har lagt igjen solkremen hjemme. Ikke bra, spesielt ikke for en utsatt nese…

Elisabeth Larsen-Vonstett,informasjonssjef i Ving

Elisabeth Larsen-Vonstett (1)

 1. En uke med bobil i Nord-Norge, fra Tromsø til Nordkapp med bobil sammen med min familie, mamma og broren min og hans familie. Så blir det Hellas i to uker, der har vi blant annet leid en stor seilbåt sammen med gode venner. Høstferien går enten til Tyrkia eller Dubai.
 2. Være sammen med familien min uten alle faste oppgaver som hører med til hverdagen. Og så synes vi det er veldig hyggelig å reise bort sammen. Sommerferien er tid for påfyll. Synes også det er deilig å være hjemme og ha tid til å ikke gjøre noe annet enn å rusle barbeint ut på terrassen med en kaffe om morgenen og vite at hele dagen ligger foran og venter uten noen spesielle planer.
 3. Den listen er lang! Australia og Stillehavet står på planen for sommerferien neste år. Av andre ting så kan jeg nevne Sør-Amerika, Antarktis, Hawaii, Rovos Rail, Mekong-deltaet, Burma, Japan og Den transsibirske jernbanen.
 4. Ja takk, begge deler! Men er veldig glad i sol og varme, så det blir ikke sommer uten en tur til sørligere strøk.
 5. Frukt, grønnsaker og smoothier, iskrem og rosévin!
 6. Aller helst med kjæresten min og barna våre, og gjerne sammen med gode venner og deres familier.
 7. 30!!!

Harald Bråthen,ansvarlig redaktør i NyeReiselivsavisen

harald Bråthen

 1. Hvaler, Hvaler og Hvaler igjen.
 1. Late morgener med laaang frokost, ferske aviser og masse kaffe.
 1. Sør-Amerika rundt Kapp Horn, Polynesia og kanskje mer av Russland. Med russisk svigerdatter har vi opplevd et Russland «Der ingen skulle tru at nokon kunne dra på sommerferie», men det var det i Taganrog ved ferskvannshavet Azow like ved Svartehavet.
 1. Norge – og forhåpentlig en snartur til Koster og Strømstad, forutsatt at våre venner Rolf og Elise finner båtplass slik at vi kommer i land. I fjor endte den årlige, tradisjonsrike Sverige-turen på Søndre Sandøy på Hvaler, uten at vi hadde fått satt våre ben på svensk jord.
 1. Hvaler-reker, søt hvitvin, jordbær med krokanis, moreller, nyfisket makrell og grillmat.
 1. Madammen, Petter Skilpadde, og etter hvert resten av familien.
 1. NULL – for «på Hvaler er det alltid sol, uansett vær».

 

Lena Petersson, Flerveis kommunikasjon

Lena Petersson

 1. Den går til hytta i Son og til den vakre, greske øya Kefalonia
 2. Det er tid til lange frokoster, tid til familie & venner, rett og slett tid til å være sammen og bare nyte livet og suse rundt og ikke gjøre noen ting. Og så elsker jeg å gå ut og spise.
 3. Å ja, det er mye. Har en drøm om å reise jorden rundt. Sitter stadig og leker med hvilken rute jeg skal ta. Så vil jeg til India. India har stått på listen i mange år nå, og jeg har som mål å reise dit i år
 4. Jeg sier som Ole Brum. Ja, takk – begge deler. Jeg deler ferien i to og tar halve i Norge og halve i Hellas. En perfekt kombinasjon fordi da får jeg garantert badevann de ukene jeg er i Hellas, slipper å handle, lage mat, kan bare la dagene suse. Og så reiser jeg hjem og bryr meg filla om været og bare nyter grønne, frodige Norge, lyset og hytta.
 5. Vann, vann, vann og en iskald Mythos i Hellas og grillet fisk. På hytta blir det brønnvann og hvitvin – gjerne med noe godt kjøtt på grillen. Elsker å grille og tviholder på min gamle Weber kulegrill. Ikke noe gass her i gården. Blir ikke samme smaken. Også norske bær da – i alle varianter. Gjerne med vafler & is til. Blir det bedre?
 6. Jeg reiser sammen med familie og venner. Vi er en hel lite flokk som har ”mamma-mia-ferie” hvert år i Hellas. Noen år er vi 10 andre år er vi over 30 med stort og smått. Herlig blanding og mange gode ferieminner skapes og re-skapes hver eneste sommer. Godt for store og små sjeler.
 7. 20 til 30 og under parasoll. Null soling mellom ett og fem. Da spiser vi, sover, koser oss med backgammon – alt i skyggen og unngår de farlige brenne-strålene. Men vi blir på stranda til solen går ned – fineste tiden! Det lærte jeg de årene jeg bodde i Italia.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Annonse