Annonse

Reisemål

Norsk frokost – dansk «morgenmad» 1-0

Danmark slår oss oftest i fotball – og nå i siste VM også i ishockey. Men når det kommer til den norske frokost som tilsvarer den danske «morgenmad», har «fjellapene fra Nord» slått sterkt tilbake. Det er i hvert fall undertegnedes uærbødige og partiske påstand etter å ha spist meg gjennom en lang rekke av norske Scandic-frokoster – og nå også en dansk en.

KØBENHAVN (NYE Reiselivsavisen)

Scandic Front i København har en ideell plassering et par kvartaler fra Nyhavn. Veien er kort også til Strøget og andre københavnske herligheter. Morgenmaden og servicen på Scandic Front er upåklagelig, men frokosten kan likevel ikke måle seg med den du finner på Scandic Nidelven , Victoria i Lillehammer, City i Stavanger og Helsfyr i Oslo.

En norsk vinner
Den «nye» Scandic-frokosten – inspirert av Norgesmesteren – tidligere Rica Nidelven –og ytterligere utviklet i et Rica/Scandic-team er utvilsomt en vinner. Særlig den lune leverposteien levert av Idsø i Stavanger, er selveste prikken over i-en i frokostmenyen, og det som vipper det dansk-norske-oppgjøret over i norsk favør – 1-0.

Syv Scandic-hotell i Køben
Scandic Front er ett av syv Scandic-hoteller i København, og fremstår med sine 132 senger som et greit og ukomplisert business-hotell. Smilende medarbeidere, god service og tilfredsstillende rom. God plass i frokostsalen veier noe opp for den langt mindre spennende leverposteien. Men kanskje smakte den like godt? Ja, ikke vet jeg, for fristelsen var ikke stor nok til å prøve også denne posteien.

Smak på leverposteien
Går sommerturen til København, bo gjerne på Scandic Front. Smak også på leverposteien – og la meg høre hvor god du synes den var.

God Scandic-sommer – ute og hjemme!

Kommentarer

Annonse