Annonse

Reisemål

Østmarksetra – en perle i Oslomarka

ØSTMARKSETRA (Nye Reiselivsavisen) Nylig var vi på voksen-bursdag på Østmarksetra i Oslos Østmark. Bursdagen bekreftet at dette enestående spisestedet har beholdt formen fra tidligere tider. Vinkjelleren skal være enestående i sitt slag, og maten var uten sidestykke.

Hør bare på denne menyen:

Spisesalen 001

Kongekrabbe Salat-asparges-granateple
Pannestekt havabbor Sitron-mach salat-fennikel
Glasert kalve brissei Broccolini-foie gras glace
Rosa stekt andebryst Jordskokk And og pepper glace-amadine potet
Kald melon og hylleblomst suppe Markjordbær sorbet – panna cotta

Og med godt og passende drikke til – for å si det sånn.

Opprinnelig serverings- og utfartssted
Stedet ble reist i 1926 som serverings- og utfartssted, og brant allerede i 1927, men ble gjennoppbygget i 1928. Arkitekt var Thorvald Astrup. Under krigen bygget tyskerne et bunkersanlegg i fjellet under setra. Bunkeren ligger 20 meter ned i fjellet og består av en 70 meter lang bygning i to etasjer. Anlegget benyttes i dag av Sivilforsvaret. Østmarksetra drives i dag som restaurant og selskapslokaler, men fram til slutten av 1960-årene var det sportstue her. –

Åpningen av fant sted 4. mai 1926, forteller hjemmesiden ostmarkseteren.no. Bygningen ble som nevnt brannherjet 4. oktober året etter, men etter en iherdig innsats fra byggekomiteens side kunne dørene igjen åpnes mars i 1928.

Annen generasjon Engblom
Familien Engblom kom til Østmarkseteren i 1946 og har i løpet av årene utviklet og utvidet stedet til hva det er i dag.

Driftsformen er hovedsakelig lunsj, middagsarrangementer, bryllup, konfirmasjoner og jubileer. Samt kurs/konferanser og minnesamvær. Jan Engblom er annen generasjon på «seteren», og sammen med fru Wenche eier og driver han stedet i dag.

-Det er med glede og stolthet vi i dag ser tilbake på tiden som er tilbakelagt samtidig som vi ser frem til fortsatt å ønske våre gjester hjertelig «Velkommen til Østmarkseteren», skriver vertskapet.

Full oversikt og kontroll
For egen del kan vi underskrive på at det ble nok et vellykket arrangement her ute i skogen – ikke så langt fra Oppsal, Bøler og tilliggende herligheter. Minnene om forrige generasjon Engblom er også sterke, der sjefen sjøl satt godt plassert og hadde full oversikt og kontroll. Jan Engblom sørget også for «management attention» under selskapet nylig. Ulastelig antrukket var han på plass og ønsket gjestene velkommen. Han forsvant heller ikke inn i «privaten» før han kunne være forsikret om at alt gikk på skinner. Og det gjorde det også denne vakre lørdagskvelden!

Baren

 

 

Kommentarer

Annonse