Annonse

-Vi regner med å dele ut 23 000 gratis «Turist i egen by»-pass totalt», sier sjef for Visit Oslo, Christian Lunde, turistsjef i Oslo. Foto: Sturlason Aktuelt

Over 20.000 får gratis turistpass i Oslo

Søndag 23. april arrangeres «Turist i egen by».

Turist i egen by arrangeres hvert år av Oslo kommune, VisitOSLO og deltakende institusjoner som denne dagen åpner dørene sine for alle med «Turist i egen by»-pass.

Med et «Turist i egen by»-pass kan man besøke 60 attraksjoner, restauranter med mer, samt reise gratis med Ruter fra kl. 9-24.

«Vi er utrolig glade for at vi har så mange deltakende institusjoner i år, som inkluderer attraksjoner, restauranter og transport ettersom de gjør Turist i egen by mulig å arrangere», sier Christian Lunde, administrerende direktør i VisitOSLO.

«Turist i egen by»-passet er gratis og gir gratis inngang hos mange av deltakerinstitusjonene, samt rabatter på eksempelvis deltakende restauranter.

«Vi regner med å dele ut 23 000 gratis «Turist i egen by»-pass totalt», sier Lunde. I fjor ble det delt ut rundt 20 000.

Osloborgerne som ambassadører

Ideen bak Turist i egen by er nettopp å få Osloborgerne til å oppdage byen sin, samt gjøre dem til gode Osloambassadører.

«Oslo har et mylder av tilbud og attraksjoner for alle deler av befolkningen. Jeg minner meg selv på at man ikke trenger å reise for å finne gode opplevelser, og jeg håper denne dagen gir mange en ekstra dytt til å oppdage og bruke den fantastiske byen vi bor i» oppfordrer Geir Lippestad, byråd for næring og eierskap.

Bruk kollektiv-nettverket

«Mange som reiser kollektivt tar den samme ruten hver dag, til og fra jobben, skolen, butikken og fritidsaktiviteter. I tillegg ser vi at flere og flere oppdager at de med Ruter kan oppleve langt mer av det Oslo har å by på. La bilen stå, vær turist i egen by, opplev nye holdeplasser og test ut hvordan det er å bruke nettverket med buss, trikk, t-bane og båt», oppfordrer Bernt Reitan Jensen, administrerende direktør i Ruter.

Ordførerens kontor og Rådhuset

Oslo kommune er medarrangør og Marianne Borgen åpner arrangementet og Oslo Rådhus denne dagen. I år som i fjor har man mulighet til å besøke ordfører Marianne Borgens kontor. Det var åpent for første gang under Turist i egen by i fjor og var en stor suksess. Det vil også være gratis omvisninger i rådhuset.

«Tigerstadskids» i hovedsalen

Tigerstadsteateret har en installasjon i hovedsalen i rådhuset som heter «Tigerstadskids». Kulissene er dekorert med innsendte bidrag til den årlige tegnekonkurransen som arrangeres hvert år i forbindelse med Turist i egen by.

Man finner også stands fra deltakerne inne i rådhuset, mens utdeling av pass vil skje utenfor i Borggården

 

Nyttig info om Turist i egen by:

– «Turist i egen by»-pass deles ut gjennom nettsidene til VisitOSLO og på Oslo Visitor Centre og Oslo Rådhus.

– Det er ikke lengre mulig å bestille pass på nettsiden, men man kan allerede nå hente «Turist i egen by»-pass på Oslo Visitor Centre. Åpningstider, adresse og program for Turist i egen by finner du på www.visitoslo.com

– På selve dagen, altså søndag 23. april, kan man hente «Turist i egen by»-pass på Oslo Visitor Centre samt i borggården på Rådhuset.

– Vi anbefaler alle å ta en titt på deltakernes åpningstider: Selv om passet er gyldig fra kl. 9-24 har ikke alle deltakerne samme åpningstider. Åpningstider under arrangementet finner du i programmet (www.visitoslo.com).

– Lurer du på noe? Ta kontakt med oss på Oslo Visitor Centre eller i sosiale medier @visitoslo

– Bruk #turistiegenby når du deler!

– «Turist i egen by»-passet er GRATIS.

– Planlegge reisen på søndag? Bruk https://ruter.no/reiseplanlegger eller Ruter-app.

 

 

Kommentarer

Annonse