Annonse

Forbruker

På bryllupsreise til Nordkapp – eller i en sykeseng i Stavanger?

OSLO (NYE Reiselivsavisen) Undertegnede møtte tilfeldig det tyske paret Daniela og Thomas torsdag for to uker siden. Daniela og Thomas var på bryllupsreise med MC-ene sine fra Kempten ved Oberstdorf i Tyskland til Nordkapp - via Prekestolen i Rogaland. Vi hadde en hyggelig samtale. Jeg intervjuet og tok bilder av dem med tanke på denne artikkelen. Men er de fortsatt på vei til Nordkapp, eller ligger Thomas alvorlig skadet i en seng på Stavanger Universitets Sykehus (SUS)?

Hvorfor denne problemstillingen? Jo, fordi det i en nyhetsmelding forrige helg ble opplyst at en tysk motorsyklist i 30-årene var skadet på vei til Prekestolen og fløyet med legehelikopter til sykehuset i Stavanger. Sykehuset kan verken bekrefte …eller avkrefte at det er Thomas fra Kempten som ligger skadet på SUS. Blir jo dumt om vi publiserer at de lykkelig nygifte er på vei til Nordkapp, mens de i virkeligheten befinner seg i og ved en sykeseng i Stavanger!

Etterlyst på Facebookl
Nå har jeg etterlyst dem både på Nye Reiselivsavisens Facebook-side og på min egen side. Gode venner i Fauske, Narvik og Stavanger har delt etterlysningen min videre til flere vennet, men ingen har rapportert tilbake at de har sett eller snakket med de to. Selv har jeg den største respekt for sykehusets taushetsplikt, men ville satt kjempestor pris på en bekreftelse eller avkreftelse på at Thomas var i Stavanger –eller fortsatt aller helst på vei til Nordkapp.

«Pass dere for elg!»
Mine siste ord til de to som jeg snakket med i garasjen på et Oslo-hotell, var «Pass dere for elg!». De fortalte nemlig at de skulle kjøre hjemover direkte fra Nordkapp gjennom Sverige, for der var veiene raskere. Skal ikke ha sagt at svenske elger er raskere enn norske, men kjører du hurtigere, er også muligheten mindre for å unnvike om en elg plutselig skulle krysse veien. Ja, for elgen kommer PLUTSELIG. Hva som kan ha skjedd på veien til Prekestolen, har jeg ingen formening om. Og for det vi vet, er Thomas og Daniela fortsatt på god vei til Nordkapp.

Begeistret for Oslo
De to var både synlig og hørbart begeistret for Oslo. De hadde både vært på Akershus Festning, Nobels Fredssenter, Aker Brygge – og ved Slottet. De hadde dessuten spist en kjempegod middag på Cafe Sara i Torggata – etter anbefaling fra hotellet.
-Der var det fullt av folk, og når det er resepsjonisten på hotellet som anbefaler, kan du være ganske sikker på valget, fremholdt de to.

Fred, frihet, vennlige mennesker og vakkert landskap
De valgte seg Norge som ferieland fordi vi er et fredfullt land med frihet, vennlige mennesker og et vakkert landskap. Thomas var i Norge for fire år siden, og besøkte Odda, Hardanger –og Prekestolen i Rogaland. Dit ville han ta med sin kjære Daniela også, før ferden videre til Nordkapp. Daniela gjennomførte fysikk-studier i Lund i Sverige, og har arbeidet ved Swedish Space Corporation i svenske Kiruna. Nå er de begge tilknyttet virksomhet i Kempten
-I fjor kjørte vi i de franske alper. Tidligere har vi kjørt MC-ene våre både i Østerrike og Tyskland, og vi liker oss i Alpene, sier Thomas, som også bemerker at han har 90 kilo med bagasje på sykkelen – mot Danielas 20 kilo. De hadde brukt en dag på de omkring 100 milene gjennom Tyskland. Så kom de med Kiel-ferga til Oslo, før de etter en dag i Oslo tok fatt på resten av Norge.
– Vi kjører Kystriksveien som vi har hørt mye pent om, fastslår Daniela –nå snart to uker senere i full fart mot Nordkapp – eller ved en sykeseng i Stavanger…!

Kommentarer

Annonse