Palanga

Bilde: Džiugas Šaulys / Real is Beautiful Foto Stock

Palanga er en skjønnhet, både vinter og sommer.

Palanga blir ofte kalt Litauens «sommerhovedstad». Hvite sanddyner og blått hav lokker turister hit i sommermånedene for både avslapning og ferieaktiviteter. Til tross for den lokale populariteten i Litauen, er Palanga fortsatt relativt uoppdaget og fritt for mange av masseturismens «bieffekter».

Tross sin sommerpopularitet er Palanga også vakker vinterstid. Hovedgaten i Palanga, Basanaviciaus, er fylt med caféer, restauranter, uteliv og puber, og er et sentrum for all underholdning. Gaten ender i en bro som krysser det Østersjøen, der besøkende ofte samles på kveldstid for å se solnedgangen.

Er du interessert i en aktiv ferie, har Palanga også et utvalg tilbud om sommeren; bysykler er tilgjengelige og det finnes både ridetilbud, golfbaner og tennisbaner. Her er det også mye å finne på for barn, hvilket gir muligheter for en familieferie som ikke sprenger budsjettet. Ferien kan også tilbringes slik mange foretrekker den – rett ut på stranden for å jobbe med brunfarven. Du kan finne mer info om arrangementer i Palanga her.

Mange besøker Palanga utelukkende for å få med seg Tiškevičiai-palasset. Palasset er omkranset av en fantastisk park med en dam der du kan observere hvite saner. I tillegg huser palasset det velkjente rav-museet. Rav kalles «litauisk gull» på folkemunne, og samlingen du finner her er en av verdens største. Smykker og dekorasjoner av rav er typisk for Litauen, og en perfekt lokal souvenir å ta med seg herfra!

Fikk du lyst å ta turen og se selv?

Du kan fly direkte til Klaipeda og ta enten buss, tog eller bil derfra. Du kan også kjøre selv til Karlshamn i Sverige, og ta fergen over til Klaipeda.

For nyheter og mer inspirasjon, følg vår Facebook-side Opplev Litauen.

Når du først er i Palanga-området, er Klaipeda kun 20 minutter unna. Her finner du mer informasjon om Litauens port mot verden, og hva du kan se, gjøre og spise:

http://www.klaipedainfo.lt/en/
http://jazz.lt/en/ – Jazzfestival
https://www.klaipeda.lt/en/why-i-have-chosen-klaipeda/2056

Når du befinner deg ved Litauens kyst er også Den Kuriske Landtunge et «must» å besøke. Området er mest kjent for fantastisk natur, men huser også musikk- og filmfestivaler. Dette gjør det til et turistmål som passer både single, par, familier og eldre.

Mer info her:

http://visitneringa.com/welcome
http://muziejus.lt/en/delfinariumas (delfinpark)

Annonse