Annonse

Illustrasjon: Wikipedia creative-commons Forbruker

Reiselivet står for halvparten av all netthandel

Pakkereiser for 9,8 milliarder og flybilletter til utlandet for 10 milliarder topper statistikken, sier Sverre McSeceny-Aril, Virkes direktør Reise Utland.

Sverre

Store tall for netthandelen i reiselivet, fastslår Virke-direktør Sverre Mc Seveny-Aril.

OSLO (NyeReiselivsavisen.no)
Nordmenn kjøpte reiser på nett for 34 milliarder kroner i 2014. 28 av disse milliardene gikk til reiser til utlandet, ifølge ferske tall fra Virkes eHandelsbarometer. Dette er halvparten av all norsk netthandel, som i 2014 beløp seg til hele 74,3 milliarder.

  • Pakkereiser for 9,8 milliarder og flybilletter til utlandet for 10 milliarder topper statistikken, sier Sverre McSeceny-Aril, Virkes direktør Reise Utland. Nesten sju milliarder går til hotell- og annen overnatting utenlands, og litt under to milliarder til det samme i Norge.

Flere velger Norge i år

Flere nordmenn velger å legge sommerferien til Norge i år. Andelen som planlegger sommerferie i utlandet går fra 64 prosent i 2014 til 58 prosent i 2015.

Reisebyråene forventer en positiv omsetningsutvikling med en økning på tre prosent, mens utgående reisearrangører regner med en nedgang på ca. fire prosent. De utgående reisearrangørene forventer likevel bedret lønnsomhet i 2015.

Økt omsetning og flere overnattinger

Norske innkomne reiseoperatører er mest positive og forventer en omsetningsøkning på 7,5 prosent og en økning i antall formidlede overnattinger på 8,4 prosent sammenlignet med fjoråret.

Blant Norges ferierende blir det langt flere som satser på hjemmeferie – fra 2 prosent i fjor til 36 prosent i 2015. Ellers blir det en fin økning i hytteferie – fra 28 prosent i 2014 til 33 prosent i 2015. Det blir en liten økning i besøk hos venner og familie –og en ørliten nedgang for hotell/campingplass/hyttegrend.

 

Kommentarer

Annonse