Annonse

Foto: Harald Bråthen Forbruker

Reiselivsmessen – en verden av muligheter

Harald Bråthen har vært på reiselivsmessen og gjort sine refleksjoner

 FORNEBU (NyeReiselivsavisen) Hva sitter jeg igjen med etter Reiselivsmessen 2016? Utover det rent materielle som inkluderer en rød kjærlighet på pinne, en liten marsipan og nougat sjokolade, en Dumle-karamell og et par småbiter med ukjent innhold, pluss te fra Birstonas i Litauen, har jeg tre store poser fulle av fargesprakende brosjyrer. Dessuten en god følelse etter å ha møtt masse hyggelige representanter for norsk og internasjonalt reiseliv.

Vi sier ofte at «alle var der», men selv om mange var der, var det også mange som manglet. Ingen av fergerederiene var på plass. Et fåtall av flyselskapene. Til gjengjeld var mediene godt representert, både som utstillere – og med journalister. Erik Valebrokk, Se og Hør og Kirsten Buzzi, Dagbladet, representerte Allergruppen. Terje Myklebost stilte på vegne av sine egne magasiner med fokus på henholdsvis Great Golf, Great Spa og Great Hotels. Dessuten Vagabond og Magasinet Reiselyst, og mange, mange flere.

 Lofoten, Trøndelag, Ringerike/Hadeland og Østfold

Lofoten stilte med stor stand og smaksprøver. Det gjorde også Trøndelag som  bød på fiskeboller fra Rørvik. Ringerike/Hadeland representert ved den tidligere NRK-mannen Stig Fossum la inn overbevisende og positive ord for Granvolden ved Søsterkirkene på Hadeland. Akershus-standen hadde fokus på Eidsvollsbygningen. På Østfold-standen var Maya Nielsen fra Visit Fredrikstad og Hvaler opptatt av ANNO-serien på NRK, og hva denne serien kan bety for Fredrikstad-turismen.

Spa – hjemme og borte

Et spa-opphold i Litauen for etpar år siden ga mersmak. Nå har vi fått nytt spa, «The Well», på Sofiemyr sør for Oslo. Mannen bak er Stein Erik Rimi-Hagen. En elegant brosjyre frister til en første prøve. Det gjør også en gjentagelse av Litauen-besøket. Men Camilla Hvidsten Hem fra Tusenfryd lover også spennende opplevelser – og en ny hovedattraksjon til sommeren – uten at hun vil røpe hva den består i.

«Et hav av muligheter»

En tjuvstart torsdag kveld på Hotell Continental i regi av Cruise.no bød også på mulighet for spa og mye annet. Der presenterte nemlig fem av cruiserederiene med de ypperste mindre skipene seg. Her stiftet vi nærmere bekjentskap med Cunard, Seabourn, Oceania Cruises, Silversea og Regent Seven Seas Cruises. Har du penger nok, er det bare å velge. »Et hav av muligheter» er Cruise.no sitt motto.

Takk for mulighetene! Takk for Reiselivsmessen 2016!   

Kommentarer

Annonse