Annonse

Foto: Oddbjørn Monsen, Sommerhus ved Lønstrup Forbruker

Nye rekorder – Nordmenn elsker Danmark

En ny trend blant norske turister som besøker Danmark, er å dele opp ferien i både to og tre turer. Og det er ikke bare barnefamilier som legger turen til Jylland.

JYLLAND (NyeReiselivsavisen)- Det ligger an til en historisk ny rekord av nordmenn som valfarter til Danmark i 2015. Pr. 31. juli var det 1. 950.000 norske overnattinger hos broderfolket i sør, ca 50.000 flere enn I fjor, opplyser en fornøyd turistsjef Vidar Mørch, på Visit Denmark i Oslo. Fornøyd er også kommunikasjonsdirektør Eva Sørås Mellgren i Fjord Line som har ruter til Hirtshals fra både Langesund, Kristiansand (bare på sommeren), Bergen og Stavanger.

-Vi har hatt en syv prosents økning av norske reisende fra fjorårets sommersesong på våre tre linjer til Danmark, sier hun.

Jylland er nærmest
Omtrent en tredjedel av de norske Danmarks-besøkende velger å legge turen til det familievennlige Jylland, med Legoland, Fårup Sommerland, ARos Aarhus Kunstmuseum, Den Gamle By i Aarhus, Aalborg Zoo og Skagen som topp destinasjoner.

Langesund

Foto: Oddbjørn Monsen – Utseiling fra Langesund er kanskje den vakreste i Norge?

 

Og den korteste avstanden fra Norge til Danmark er nettopp Jylland, med Fjord Lines seiling fra Langesund som trolig den vakreste.
Langesunds hvitmalte hus, beliggende på rekke og rad langs sjøen, er et nydelig skue når Fjord Line legger fra land og glir ut gjennom skjærgården. Fire og en halv time og en trivelig reise senere, er båten fremme i Hirtshals.

Både to og tre turer
En ny trend blant norske turister som besøker Danmark, er å dele opp ferien i både to og tre turer. Og det er ikke bare barnefamilier som legger turen til Jylland. Modne par som var der, da barna var små og lekte med drager i blæsten, vender tilbake etter at ungene har forlatt redet. Også vennereiser er et økende fenomen. Gode minner og god mat skal gjenoppleves i hyggelig selskap.

 

Lønstrup_1090148-kopi

Foto: Oddbjørn Monsen, Lønstup, med sine karakteristiske gule hus

 

De gamle, gode badehotellene er kommet til heder og verdighet igjen. Den danske dramaserien «Badehotellet» skapte mye blest rundt disse overnattingstedene som melder om godt belegg.
Men også de små stedene utenfor allfarvei er verd et besøk. Der finner man mange perler, som den lille fiskerlandsbyen Lønstrup beliggende vest for Hjørring.
Byens eneste gate, med sine gulmalte hus, slynger seg gjennom tettstedet og ender ute ved Vesterhavet. Der venter flere kilometer lange sandstrender. En favoritt fisk, rødspetten står på menyen til alle byens restauranter. Den flate fisken, som fyller hele tallerkenen, smaker ekstra godt sammen med «en lille en», som det lyder på dansk.

 

 

Danmark_3857

Foto: Oddbjørn Monsen, Havørn i flukt. Bildet er tatt ved Ørnereservatet på Jylland

 

Lønstrup har også sitt badehotell. Byens andre hotell, midt i sentrum, er hyggelige Marinella. En god campingplass og et vell av sommerhus omkranser den sjarmerende byen. Fra Lønstrup er veien kort til Rubjerg Knude Fyr, det flotte Ørnereservatet og til den mer livlige byen Løkken, beliggende 15 kilometer syd for Lønstrup.

 

 

Løkken_1080883

Foto: Oddbjørn Monsen, Fiskebåter på stranden ved Løkken

Kommentarer

Annonse