Annonse

Reisemål

Ringerike Gjestegård verdt et stopp for god mat og godt stell

«Enten du er sulten eller bare har lyst på en kopp kaffe, finner du det du søker hos oss. Gjestgårdskost etter norske tradisjoner, porsjoner så det holder og priser som fryder. Vi lover å ta godt vare på deg som gjest og vi ber deg alltid tilbake!»

Slik lyder det på hjemmesiden til Ringerike Gjestegård, og i sannhetens navn vender vi alltid tilbake når vi er på disse kanter. Med et påbyggprosjekt på hytta i Ådal, og med en levende drøm om mange og fine skiturer på Vikerfjell, er matstoppene på Ringerike Gjestegård blitt mange og obligatoriske. Ja, det er gått så langt at sønn, svigerdatter, barnebarn og den bedre halvdel FORLANGER matstopp på gjestegården.

Og hittil er vi aldri blitt skuffet!

Wienerschnitzelen – alltid saftig og stor
Senest søndag prøvde jeg biffsnadder med tilbehør og godt resultat, mens madammen holdt seg til wienerschnitzelen. Wienerschnitzel kan være så mangt, men ikke på gjestegården. Her er den alltid saftig og stor – og supplert som seg hør og bør med ansjos, sitronskive, capers pluss masse grønne erter og pommes frittes. Den unge sønn holder seg til hamburgeren, mens svigerdatter Lidia satser på rødspette, og barnebarna foretrekker kylling-nuggets.

En burger finnes alltid...

En burger finnes alltid…

«Her stopper vi ofte»
-Her er det mye bra mat, sa jeg til en kar i bestillingskøen, og han kom raskt med svaret; Ja, det vet jeg da. For her stopper vi ofte! Han pekte også på Gjestgårdens strategiske plassering like ved sykehuset på Hvervenkastet sør i Hønefoss – og ikke langt fra der Oslofolket på vei til eller fra Hallingdal og Valdres møtes eller skilles. For egen del har vi lagt inn middag på gjestegården som en bonus for godt arbeid. Her treffer vi ikke bare farende folk, men også mange stamgjester fra Hønefoss og Ringerike. Her møtes vi i trivelige og uformelle omgivelser. Og selv om pågangen av kunder kan være stor, holder medarbeiderne ved disken og på kjøkkenet koken og plinger jevnt og trutt beskjed om at nå er maten din ferdig.

Kaffe hører til…
Fri kaffe hører til for den som kjøper middag. Tilbudet av smørbrød og kaffe er også stort for den som ikke er klar for en hel middag. Skulle du ønske å overnatte, kan også gjestegården hjelpe deg. 30 senger fordelt på 15 rom står til disposisjon. Dessuten møterom for inntil 50 deltagere. Enkeltrommet koster 860 kroner inkludert Wifi og frokost. For dobbeltrom er prisen 1090. Åpningstidene er 07.00 til 21.00 hverdager, 08.00 til 19.00 på lørdager og 08 til 21.00 på søndager. Telefonnummeret er 32 12 74 26.

Husmannskost hver dag
I tillegg til alle de andre godsakene, byr gjestegården hver dag på en «dagens» fra menyen med husmannskost.

Ringerike Gjestegård - verdt en stopp

Ringerike Gjestegård – verdt en stopp

Her er ukemenyen:

Mandag
Røkte kjøttpølser m/kålstuing

Tirsdag
Stekt flesk og duppe m/grønnsaker

Onsdag
Dagens fisk

Torsdag
Potetklubb m/bratwürst, flesk og kålrabistappe

Fredag
Ferskt kjøtt m/sursøt saus

Lørdag / Søndag
Kalvesteik m/grønnsaker og fløtesaus

Copyright © Ringerike Gjestegaard

 

Kommentarer

Annonse