Annonse

Forbruker

Romania – et uoppdaget ferieland

Her er historien om en entusiast og et ferieland som vi Nordmenn ikke har på vår bucket list - vurder en gang til?

Hei !

Romania er kanskje ikke det vanligste ferielandet for Nordmenn. Cristian Turc har etablert seg i Norge med eget reisebyrå: Visitromania.no.  Han er entusiast og ønsker at flere får øynene opp for hans hjemland og de mulighetene som finnes for en innholdsrik ferie. VisitRomania.No har nettopp åpnet med medlemskap i Reisegarantifondet og alle formaliteter i orden. På sikt vil reisebyrået også satse på det svenske og danske markedet, men har startet her i Norge.

Det tilbys reiser til Transylvania, hovedstaden Bucuresti, andre storbyer, Donaudeltaet, Bucovina og badebyene ved Svartehavet. Tematurer om Dracula planlegges, og det lages tilbud til kunder som vil kombinere ferie i Romania med tannlegebehandling eller et terapeutisk spa.

Vi tenkte at dette var såpass eksotisk at vi tok en prat med Cristian – og han var ikke vanskelig å be når vi kom i kontakt.

  • Vi fremstod muligens som litt skeptiske, og på vårt spørsmål om hvorfor vi skal reise til Romania så er det tydelig at det er en vanlig problemstilling for ham å snakke om:

Vi håper nordmenn får øynene opp for hvor vakkert, variert og spennende det kan være å besøke Romania, et land som nordmenn vet veldig lite om og som mange har vrangforestillinger om. Vi har hatt norske venner og kjente som har besøkt Romania for første gang og som alle kommer begeistret tilbake til Norge og vil ta flere turer til landet som defineres som ”Karpatenes hage” . Når det i tillegg er meget rimelig å feriere i Romania – da spesielt med overnatting og det å spise ute, bør landet bli en populær destinasjon – mener reisearrangøren

Romania Corvinilorslottet

Romania Corvinilorslottet

  • Når startet du Reisebyrået ?

Jeg startet reisebyrået i februar 2015 etter at jeg hadde brukt 3 år på å etablere hjemmesiden, bli medlem i Reisegarantifondet, opprette betalingsløsning med kort, utvikle forskjellige pakkereiser, osv.

  • Kan du si noe om klima og vær – hvilke reisemål passer til hvilke tider?

Klimaet er temperert kontinentalt, med varme somrer og kalde vintrer. Temperaturene kan variere fra opptil 35 °C på sommeren og helt ned til -25 °C på vinteren. Det fine er at sommeren begynner allerede i slutten av mai og varer helt til slutten av september. Gjennomsnittstemperaturen i september er 23 °C. Vi har flere turer som passer for perioden fra mars til oktober: rideferie i Transilvanske landsbyer, sykkelturer med forskjellige tema, tematur om Romanias beste viner, eventyrtur med firehjulstrekk, osv.

Vi tilbyr byferier til Bucuresti og Sibiu, sistnevnte er en av de mest sjarmerende byene i Romania. Til disse byene kan man reise året rundt. For de som liker å stå på ski vi har noe veldig fine tilbud som kommer i september. En annen pakke som er veldig populær blant turistene er spaferie om vinteren. Pakken inneholder medisinsk konsultasjon og fire behandlinger per dag, avhengig av diagnose og med tilpassede program som gjørmebehandling, massasje, vannterapi, fysioterapi og elektroterapi. I løpet av oppholdet får du henvisninger og anbefalinger, i tillegg til at det utarbeides en medisinsk rapport.

  • I og med at høsten kommer – hvor ville du anbefale å reise på denne årstiden?

Romania er fantastisk om høsten. Det kjente magasinet National Geographic har listet den rumenske regionen Transilvania som et av de tre beste reisemålene i verden om høsten.  “Området er fylt av levende legender og et middelaldermiljø som sammen med slott fra middelalderen oser av mystikk og måneskinn” – skriver NG blant annet og nevner Transfagaras og bilturer på svingete fjellveier med fantastisk utsikt over området. Vi har flere turer til Transilvania om høsten som alle presenteres på hjemmesiden vår. Turen Transilvania rundt og tematuren om slottene i Transilvania er veldig fine.  Andre favoritter om høsten er rideturen eller tematuren om vin. 

  • Har Romania noen juletradisjoner/julemarked som kan oppleves f.eks. ved en storbyreise i november/desember?

Den spanske avisen El Mundo har vurdert julemarkedene verden over og anbefaler sju byer – deriblant rumenske Sibiu – som er verdt å besøke i denne førjulstiden. El Mundo beskriver Sibiu som “det festligste stedet i Transilvania”. Avisen nevner at byen har en stor tysk befolkning og at den største attraksjonen er gamlebyen i Sibiu sentrum som har tre markeder som alle er knyttet til hverandre. I førjulstida kommer det folk fra hele Romania dit for å selge sine tradisjonelle matprodukter på julemarkedene, skriver El Mundo. I tillegg kan de minste kjøre rundt med minitog eller prøve sine ferdigheter på utendørs skøytebane.

 Vi har flere tilbud om pakkeferier til Sibiu i november og desember. Tilbudene inkluderer overnatting, guide alle dager, transport fra flyplassen og mye mer.

  • Har dere representanter selv i Romania eller har dere samarbeide med andre – hvem tar seg av deres gjester når de kommer til landet?

Vi har tre representanter i hovedstaden og vi samarbeider med andre partnere i resten av landet. Vi har hatt en gruppe på ferie i Romania som kom tilbake til Norge for en uke siden. Vi har fått veldig fine tilbakemeldinger og de fra Norge var spesielt overrasket over vennligheten til de som tok dem imot. Her er et utdragfra en e-post vi fikk etter at gruppen var tilbake i Norge: « Da er vi tilbake etter en flott tur i Romania. Jeg vil takke, på vegne av alle 4 som reiste; tusen takk for en fantastisk tur og for de flotte menneskene som var der for oss; Angela og Traiam. Vi har fått oppleve en liten del av hva Romania kan tilby og vi gleder oss allerede til neste besøk.» Anita M.

 Det er mye pågangsmot bak denne etableringen, og det er tydelig at det satses på Norske turister. Dersom det kommer ønsker som ikke er dekket av de pakketilbudene som er utviklet kan man bare ta kontakt med visitromania.no – og ikke minst – sjekk nettsidene deres.

Kommentarer

Annonse