Annonse

MAGEDANS:Assma står for underholdningen da skipet ankommer Luxor Reisemål

Romantisk cruise og magedans på Nilen

Drøm deg bort på Nilencruise.

 

Tekst og foto:Gudmund Lindbæk(www.kinggoya.no)

Elven renner sakte forbi historiske steder. Et cruise på Nilen er en behagelig og romantisk måte å oppleve Egypt på nært hold – mens elven renner sakte forbi historiske strøk. Egypt – et land av faraoer, myter og enorme underverk. For veldig, veldig lenge siden var cruise på Nilen forbeholdt dronninger og faraoer. Nå kan ikke vanlige turister og kulturelt nysgjerrige reisende gå glipp av denne vannveien gjennom Egypt og landets bekreftelser på fascinerende mirakler og myter.

LUXUS:å sitte på skipets toppdekkå se Egypt passere i sakte fart er behagelig.

LUXUS:å sitte på skipets toppdekk å se Egypt passere i sakte fart er behagelig.

Vår reise starter i byen Aswan og fra min solseng, i luksusomgivelser på øverste dekk på M/S Darakum, gikk ferden nordover. Nilen renner forbi kjente byer, historiske steder og passerer noen av verdens mest kjente ikoner før vi ankommer Luxor med enda flere kjente templer, museer og graver. Denne turen på tre dager var avgjort en behagelig måten å oppleve den historiske Nilendalen.

Aswan. Før en elvecruise bør man tilbringe et par dager i Aswan, mest kjent for den enorme Aswan-dammen. Utsikt over Nilen fra Old Cataract Hotel er ubetalelig, spesielt utsikten fra hotellets spa-avdeling.

CRUISE: "Darakum" legger til kai langs Nilen.

CRUISE: «Darakum» legger til kai langs Nilen.

http://www.sofitel.com/gb/hotel-1666-sofitel-legend-old-cataract-aswan/index.shtml

Historisk. Vi startet med kunnskap om den nubiske kultur og nøt en spennende tur i en felucca, en tradisjonell seilbåt. Vi besøkte også den enorme dammen ved Aswan, den tredje største i sitt slag og som gjør at vannmengden i Nilen er stabil. I løpet av de tre neste dagene var vi innom de ruvende ruinene i templet Philae og fikk vite om mytologiske figurer før vi besøkte to andre templer, Kom Ombo og Edfu.

Mye av Kom Ombo fra gresk og romersk tid har blitt ødelagt av Nilen og jordskjelv, men restaurert for mer enn hundre år siden. Ikke gå glipp av det opprinnelige taket og besøk Crocodile Museum like ved.

Edfu tempelet ble bygget mellom 237 og 57 f.Kr., og inskripsjoner på veggene gir viktig informasjon om språk, myter og religion.

Skipet. ”Darakum” er et skip som drives av hotell-kjeden Mövenpick, som satser på kvalitet. Lugaren var ikke spesielt romslig, men plass til en god dobbelseng. Store vinduer og badekar er et pluss. Hyggelig bar og servering ved solsengene på øverste dekk. Link til ”Darakum”

http://www.movenpick.com/en/africa/egypt/cruise/cruise-darakum/overview/

LUGAR:Det beste med lugaren var store vinduer og rimelig bra plass.

LUGAR:Det beste med lugaren var store vinduer og rimelig bra plass.

Matveien. Kjøkkensjef Nasser og hans kokker serverer internasjonale og egyptiske spesialiteter med ris og grønnsaker, med aromatiske urter og noen sterkt krydret. Frukten ombord smakte som den kom rett fra trærne. Et typisk egyptisk måltid starter med suppe laget av grønnsaker og fortsetter med en buffet av fisk, sjømat, biff og kylling.

KOKKER: Mange kokker sørget for lokale retter til bufeen.

KOKKER: Mange kokker sørget for lokale retter til bufeen.

Shopping. Egypt er en shoppers paradis – fra gaver, urter og krydder til gull og sølv.

Utflukter er noe du kan bestemme når på skipet og betaling kan gjøres i kontanter. Under et cruise, vil guider introdusere deg til kunsten med pruting, men også til mange lokale håndverksprodukter. En god regel er å spørre guiden om råd og hjelp under cruiset.

På mange turer får barn under 12 år 50% rabatt.

Sikkerhet i Egypt. Etter tre dager ombord i M/S Darakum ankom vi Luxor og hadde opplevd gamle templer, hørt historier om guder, sett monumenter og møtt vennlige mennesker som hilste oss fra den palm-dekte elvebredden. Egypt har opplevd mange tilbakeslag siden opprøret i 2011, men alle utlendinger vi traff følte seg trygg.

«Jeg følte meg trygg fra første dag og mitt råd til turister fra hele verden er å returnere til dette landet. Det er mer sannsynlig å bli blåst opp på gatene i London – eller et annet sted i verden”, mener Brian King fra småbyen Frimley i Surrey, England, etter en ukes ferie i Egypt med sin partner.

Romantisk. Så avgjort oppleves et snev av romantikk under stjernene mens skipet driver langs Nilens sanddyner. Ingen med litt eventyrlyst bør gå glipp av Egypt, og elvecruise på Nilen er en behagelig måte å oppleve templer, føle seg dedikert til mytologiske figurer og oppleve Egypts enorme kulturarv.

SKALLDYR:Fersk sjøkreps,nam,nam.

SKALLDYR:Fersk sjøkreps,nam,nam.

Reportasjen ble først publisert i reisemagasinet King Goya.no (Link: http://kinggoya.no/magedans-og-romantisk-cruise-pa-nilen/

Nyttig informasjon

Fly til Aswan internasjonale flyplass. Egypt Air er landets flyselskap. Et typisk cruise starter i Aswan og besøker severdigheter på seilingen nordover til Luxor. Inkluderer stopp på templet Kom Ombo, besøke Edfu og Esna før du ender opp i templet Karnak, Luxor templet og Valley of Kings i Luxor. I perioden mars-september er det vann nok i Nilen slik at skip kan trafikkere mellom Kairo og Aswan.
Bo:
Old Cataract Hotel i Aswan er et 5-stjerners alternativ til vel 200 US-dollar natten med frokost.

Spise:
Ombord i M/S Darakum serveres tre måltider daglig, fra utmerket frokost samt internasjonale og egyptiske spesialiteter til lunsj og middag, ofte buffeter med fersk fisk, kylling og oksekjøtt. Egyptisk mat er velsmakende og sunn og er påvirket av land rundt Middelhavet.

Underholdning:

Dress opp til kapteinens velkomstfest og se frem til magedans og annet show på dekk fire

Mini-Guide

Språket er arabisk, men engelsk er mye brukt og blir forstått. Egypt er et muslimsk land og forvent mye oppmerksomhet fra lokalbefolkningen. Alkohol serveres i hoteller, barer og puber – og på skip på Nilen. Husk behagelige sko på utflukter og ta med rikelig med drikkevann. På noen historiske steder er fotografering forbudt. Tipping er en livsstil i Egypt. Til slutt, sørg for at du holder deg til fastsatte tider på utflukter og ved skipets avgang.

 

 

Kommentarer

Annonse