Annonse

Aktuelt

Ryanair overrasket positivt til 110 kroner

RIGA/RYGGE (NyeReiselivsavisen) Ja, for hva er 110 kroner for en halvannen times flytur? Ikke mye. Særlig ikke når beløpet inkluderer flyavgifter også. Riktignok hadde jeg ikke fast sete på forhånd, men vel innsjekket fikk jeg sitteplass på 35 F – ved vinduet til og med. Egentlig foretrekker jeg midtgang, men hva gjør du ikke for å tøye kronene?

Ekstra for madammens håndveske

Reisen til Riga med Norwegian kostet drøyt 1000 kroner. Hjem igjen passet Ryanair best. Likevel var jeg usikker. En reise til London for noen år siden hvor selskapet skulle ha ekstra penger for madammens håndveske, var ikke glemt. Ei heller trusselen om at du måtte betale nærmere 500 kroner ekstra om du ikke hadde klart å sjekke inn på forhånd. Jeg fikk det ikke til før avreise, og særlig bedre gikk det ikke i Riga. Ikke før jeg fant ut hva jeg hadde gjort galt. Du har vanligvis ikke med deg en skriver, men hotellet kunne hjelpe.

Som varm kniv i smør

Med boarding-kort i orden og stor optimisme bega jeg meg til flyplassen (riktignok kom shuttle-bussen nesten en time senere enn avtalt), og innsjekking og sikkerhetskontoll gikk som varm kniv i smør. Kofferten min gikk fint som håndbagasje, bare jeg hadde «slanket» den litt. Dessuten var det tillatt med ørlite ekstra håndbagasje om det bare passet inn i rammene satt av Ryanair. Og det gjorde det. Dermed ble det hele en overraskende positiv og hyggelig opplevelse – på sete 35F.

Nesten ikke til å tro

Joda, vi reiser gjerne med Ryanair igjen, om ikke den nye flyseteavgiften knekker flyplassen på Rygge og fratar både østfoldinger og oss i Oslo øst en effektiv og billig forbindelse til og fra det store utland. Og husk å sjekke inn på forhånd – og vis måtehold med håndbagasjen. Da er det nesten ikke til å tro hvor langt du kan komme for en drøy hundrelapp…!

 

Kommentarer

Annonse