Annonse

Pressemeldinger

Satser på unge talenter

Mangel på kvalifisert kjøkkenpersonell har i mange år vært et velkjent bransjeproblem. First Hotels gjør noe med dette inngår samarbeid med reiselivsskole i Sverige.

Hotel Dalia er det siste tilskuddet til First Hotels, og det er ikke bare beliggenheten som er enestående ved dette hotellet. Tilknyttet hotellet er nemlig også Strömkullegymnasiet hvor hundrevis av kokker, resepsjonister, servitører og reisekonsulenter har avlagt eksamner gjennom de 20 årene skolen har eksistert.
First hotel -Roar Ingdal 2015-Vi har fulgt den pågående debatten i næringen og kjenner problemmatikken fra innsiden. Nå ønsker vi å aktivt ta grep om egen rekrutering og inngår et samarbeid med Strömkullegymnasiet, sier Roar Ingdal, administrerende direktør i First Hotels.

Hotel Dalia slutter seg til hotellkjeden i løpet av sommeren, og Ingdal ønsker snarlig å formalisere samarbeidet med skolen.
-Som hotellkjede har vi en unik posisjon til å koble utdanningen mot hotell- og restaurantfaget i praksis, og det på hoteller over hele Skandinavia, sier Ingdal.

Unik erfaring

Hotel Dalia ble bygget i 1956 og i 1995 ble Strömkullgymnasiet startet. Tanken var at skolens elever kunne få en perfekt miks mellom teori og praksis; mens de studerte kunne de samtidig bygge seg erfaring ved å jobbe på hotellet.
-Dette har fungert utmerket, men hotellets størrelse gir naturlige begrensninger for mulighet til erfaring. Nå åpner det seg helt andre dører – med First Hotels’ 58 hoteller i Norden er mulighetene for elevene enorme, sier Hans Sprung, VD ved First Hotel Bengtfors.

Unikt er også allsidigheten ved utdannelsen og elevene får kjennskap til hele verdikjeden til hotellene – fra før gjesten har sjekket inn, til etter at den har sjekket ut.
-Vi forventer også en real oppsving for hotellet. First Hotels har et stort nettverk med lojale kunder, et velfungerende distribusjonsapparat og gode tekniske løsninger. Dessuten tør hotellkjeden å tenke nytt, noe som er viktig for vårt samarbeid, sier Sprung.

God beliggenhet

Hotel Dalia ligger kun to-timers kjøretur fra både Göteborg og Oslo (16 mil), mens Stockholm er snaue fem timer unna.
-Det er ingen tvil om at også beliggenheten gjør både hotellet og utdanningen attraktiv for store befolkingsområder i begge land, sier Ingdal.

Alle de 43 romene ble renovert i 2008, og hotellet er også utstyrt med nytt treningsrom og utendørsbasseng. En rekke aktiviteter tilbys i området, som kanopadling, golf, fisking, sykling på dertil egnede veier og dressinturer på nedlagte toglinjer.

 

Fakta Hotel Dalia

Bygget: 1956
Totalrenovert: 2008*
Antall rom: 43
Restaurant: Pitcher’s
Fasiliteter: Basseng, treningsrom, konferanselokaler, vakker utsikt over Dalsland kanal samt en rekke aktivitetsmuligheter i hotellets umiddelbare nærhet

Fakta Strömkullgymnasiet

Oppstart: 1995
To linjer: Restaurant- og livsmedel og Hotell og turisme
Antall elever: Hvert år avlegger cirka 75 elever eksamen ved skolen.
Kriterier for å komme inn: Svensk/svensk som andrespråk, engelsk og matematik. I tillegg kreves ytterligere fem beståtte fag.

Fakta om First Hotels                                                                                                                                                    

First Hotels ble etablert i 1993 og er med sine 58 hoteller en av Skandinavias ledende hotellkjeder. I porteføljen er anerkjente hotell som First Hotel Reisen i Stockholm, First Hotel G i Göteborg, First Hotel Grims Grenka i Oslo og First Hotel Mayfair i København. Hotellkjedens målsetning er å tilby sine gjester kvalitetsopplevelser gjennom individuelle valg. Alle hotellene er unike når det gjelder stil, atmosfære og design og er sentralt plassert i Sverige, Danmark og Norge.

Kommentarer

Annonse