Annonse

Spennende, unikt og morsomt på sykkel i Trysil, Pressemeldinger

Satsing på sommerturisme ga 10 nye arbeidsplasser i Trysil

Trysil er en vinterdestinasjon som har lykkes med å tiltrekke seg turister i sommerhalvåret. Satsingen har bidratt til å skape 10 nye helårsarbeidsplasser.

 

Mange skianlegg satser på helårsturisme, og har vært flinke til å utvikle nye produkter som tilrettelegger for vår og sommeraktiviteter. Trysil er en av flere typiske vinterdestinasjoner som har lykkes med å bygge helårsturisme. Satsingen har bidratt til å skape 10 nye helårsarbeidsplasser i fjellkommunen.
I sommerhalvåret er det i hovedsak nordmenn, svensker og dansker som ferierer i Trysilfjellet. Destinasjonen Trysil har jobbet aktivt for å bedre sommertilbudet til denne målgruppen, og tilbyr aktiviteter som klatring, stisykling og golf.
– For å kunne tilby et godt sommertilbud, er vi opptatt av å skape aktiviteter som er væruavhengige. Blant annet står en ny klatrepark klar denne sesongen. Klatreparken gir sammen med stisykling og golf en unik totalpakke som få andre kan tilby, sier daglig leder i Skistar Trysil, Bo Halvardsson.
– Helårsturisme skaper arbeidsplasser
De nye helårsarbeidsplassene i Trysil er skapt i skiskoleselskapet Trysilguidene. Selskapet, som står for skiskolene om vinteren og stisykling og klatrepark om sommeren, har nå totalt 30 helårsarbeidsplasser.
– Alpinanleggene er viktige sysselsettingsmotorer i Fjell-Norge. Flere og flere lykkes med å tiltrekke seg turister også i sommerhalvåret. Helårsturisme skaper arbeidsplasser og det trenger Norge. Det er flott å se at Trysils sommersatsing har bidratt til få flere i arbeid, sier Kristin Krohn Devold, adm.dir i NHO Reiseliv.
Unik totalpakke
Den nye klatreparken Høyt og Lavt strekker seg høyt over sykkelstien og golfbanen og gir gjestene en utfordring som er krevende og morsom for alle aldre. Kombinert med stisyklingen og golfen kan Trysil tilby en spennende og aktiv opplevelse:
– Vi tilbyr over 100 kilometer med bygde og naturlige sykkelstier i ulike vanskelighetsgrader. Sykkeltilbudet er unikt, og det passer for både terrengsyklister og barnefamilier, sier Halvardsson
Store forventninger til ny flyplass
Bo Halvardsson har store forventninger til den nye internasjonale flyplassen som bygges på svensk side, kun 44 kilometer fra Trysil. Flyplassen skal etter planen stå klar i 2019, og skal i første omgang frakte vinterturister til Trysil og Sälen. Deretter skal den utvides til sommertrafikk i 2022/23.
– God infrastruktur er viktig for å tilrettelegge for økt turisme. Flyplassen vil gjøre Trysilfjellet enda mer tilgjengelig for utenlandske reisende. Selv om flyplassen i første omgang skal frakte vinterturister, vil den bidra til økt sommerturisme i fremtiden, sier Halvardsson.

 

 Stisyklingen i Trysil – et unikt tilbud. Foto: Jonas Hasselgren

 

Maylin Kristiansen

Kommunikasjonskonsulent

+47 91 57 10 42

maylin.kristiansen@nhoreiseliv.no

 

NHO Reiseliv

Middelthuns gt. 27, Postboks 5465 Majorstuen, 0305 Oslo

+47 23 08 86 20

nhoreiseliv.no – facebook.com/nhoreiseliv – twitter.com/nhoreiselivinstagram/nhoreiseliv

 

Kommentarer

Annonse