Annonse

Sinnataggen etterlyser åpne toaletter i Frognerparken. Forbruker

Sinnataggen: Hvorfor ikke noe toalett?

Trengende turister på febrilsk leting i Frognerparken

FROGNERPARKEN (Reiselivsavisa) Her står jeg dag ut og dag inn og ser turister fra nær og fjern passere forbi. Noen passerer raskere enn andre. De er trolig på febrilsk leting etter et toalett!

Og derfor reiser jeg spørsmålet: Hvorfor er det ikke noe åpent toalett i parken? I helgen var det massevis av besøkende som koste seg her. Turister fra inn- og utland. Store hunder. Små hunder. Og hundepassere både med og uten pose.

«Toalett 15 kr.»

Men for oss tobeinte er det ikke nok med en svart plastpose. Vi vil ha det litt privat. Selv har jeg henvist til det lille hvite huset på vei mot Herregårdskroa. «Toalett» står det på utsiden av det lille huset. På en liten papplate innenfor døra står det «Toalett 15 kr.» Men hva hjelper det når døra er låst. Ingen verdens ting!

Toaletter viktig også i Holmenkollen

Stengte toaletter kan da ikke være en sak å bry seg om? Jo faktisk! Den tidligere Holmenkollen-generalen Rolf Nyhus i Skiforeningen, fortalte en gang da anleggene var modernisert for et betydelig antall millioner kroner – at noe av det viktigste var de nye toalettene.

Turbussenes redning

«Nå vet alle turbussarrangørene at de trygt kan besøke Holmenkollen, for her er det førsteklasses toaletter.» Slik var det ikke over hele Oslo dengangen, og Rolf Nyhus mente toalettene bidro til at Holmenkollen opprettholdt sin posisjon som ett av Oslos mest besøkte turistreisemål.

Dette er viktig også for Frognerparken, så vær snill og skaff tilveie toalett-nøkkelen. Snarest!

Hilsen Sinnataggen

 

Kommentarer

Annonse