Annonse

30 prosent avslag på alle varer unntatt varer som rammes av kvotebestemmelsene. Aktuelt

Siste reis fra Rygge

Trist dag for Østfold og sørlige deler av Oslo og Akershus

RYGGE (Reiselivsavisa) Lørdag letter siste Ryanair-fly fra Rygge – og søndag er det full fart fra Gardermoen.

Da vi kom til Rygge sent onsdag kveld i forrige uke, var det fortsatt full fart både ute på rullebanen, i ankomsthallen og i taxfree. Her var det dessuten 30 prosent avslag på alle varer – unntatt dem som var kvoteregulert. To tre busser stod også klare og bragte oss nærmere heimen.
Men nå er det altså slutt. Ryanair besluttet som kjent å legge ned basen sin på Rygge – og eierne av Moss Lufthavn Rygge fant at den ikke lenger var liv laga.
Gode krefter er i gang med å få det hele i gang igjen fra neste sommer, men optimismen er ikke overveldende. Det tidligere eierselskapet sitter ifølge Fredriksstad Blad igjen med langsiktig gjeld på over 600 millioner, som skal betjenes. Hvordan skal vi greie dette? – må være hovedspørsmålet for de eventuelle overtagerne.
Fra Flying start til bråstopp
Jeg skal ikke male videre på hvor negativt det hele er for innbyggerne i Østfold og de sørlige deler av Oslo og Akershus, men en berettiget optimisme ble raskt snudd til dyp pessimisme da den nye seteavgiften ble varslet. «Flying start» heter flyplassbladet som nå også må legges ned. Oppimot 1000 arbeidsplasser blir også berørt på flyplassen og i nærliggende virksomheter.
Billig til London og Vilnius
Etter avslutningen her på Rygge, flytter Ryanair noe av virksomheten til Torp ved Sandefjord. Dessuten får Gardermoen tre daglige London-avganger – og en til Vilnius i Litauen. Dette kan bety en konkurransevridning på London der både SAS, Norwegian og British Airways opererer. Men alle disse er vant til konkurranse, og kunne du tenke deg en London-tur søndag, er faktisk British Airways billigst. 934 kroner må du ut med for en tur-retur-billett. Ryanair-avgangen til Vilnius er fullbooket søndag. Mandag koster en-veisbilletten 577 kroner – og returen 1159. Tirsdag koster Gardermoen Vilnius 215 kroner – og 263 den andre veien, mens du onsdag betaler 92 kroner med Ryanair fra Vilnius til Oslo. Dette er priser pr. fredag ettermiddag 28. oktober.

 

 

 

 

 

Kommentarer

Annonse