Annonse

Aktuelt

Skøyte-Rikke «reddet» reisetimen på Radio Riks

Når jobben er radioen og radioen er livet

FOLKETS HUS (Reiselivsavisa) Hver fredag mellom 14.00 og 15.00 leder Knut Jeppsson radioprogrammet Reiselivsavisa på Radio Riks (FM 101,1 i Oslo-området/www.radioriksoslo.no på PC-en din). Men ikke denne fredagen.

Da var det Skøyte-Rikke, den unge datter, Rikke Jeppsson, som satt bak spakene – og mikrofonene. Knut hadde gått kveldstur og skulle bare sparke bort en isbit da han gled og plutselig etter en utrivelig luftetur havnet på ryggen med smerter både her og der. Og brudd i arm og skulder. Så vondt gjorde det at han måtte være hjemme fra både jobb og radio – og når jobben er radioen og radioen er livet, er det lett på forstå hvor vondt han må ha hatt det.
Rikke og Cathrine – sporty damer
Heldigvis var hjelpen nærmere enn som så. Skøyte-datter Rikke som sliter med en prolaps og helst holder seg i Calgary i Canada, er vokst opp med et radiostudio over rommet sitt hjemme på Nesodden. Hun stilte sporty opp da pappa Knut måtte kaste inn håndkleet.
Ingen drømmesituasjon når ansvarlig for profileringen av merkevaren Norge, Cathrine Pia Lund fra Innovasjon Norge, var gjest i studio og teknikken gjorde sitt beste for å spille Rikke et puss. Men også Cathrine var sporty, og programmet kom i mål til pappa Knut og lytternes fulle tilfredshet. Og om noen skulle ha vært misfornøyd, lovte Cathrine å komme igjen en annen gang også.
Drømmer om OL
Rikke dro videre til Hamar og skøytestevnet der, men med en skade i ryggen, var det uten tanke på å stille til start.
Drømmen min de siste seks årene har vært OL-deltagelse i 2018, sier hun, -Og i år skulle jeg ta det neste steg på veien mot en OL-plass. Får jeg ikke orden på ryggen, blir det vanskelig. I hvert fall har jeg fått beskjed om ikke å belaste ryggen under trening.
Rikke er sprinter og har personlige rekorder på 39,89, 1.19,32 og 2.03,4 på henholdsvis 500, 1000 og 1500 meter.
-Jeg liker 1500 meter godt, men sisterunden blir alltid hard, sier Rikke, som har oppholdt seg i Calgary de to siste årene.
Calgary for kvalitet
-Hvorfor Calgary?
-Der er det flotte treningsforhold innendørs fra juni til april, og det er et stort og godt internasjonalt skøytemiljø der. Her samles alle de beste for å trene sammen. Vi snakker sammen og lærer av hverandre. Kvaliteten heves for oss alle.
– Har vi ikke like gode alternativ i Norge?
-Dessverre ikke. I hvert fall ikke for oss som har Valle Hovin som hjemmebane. Her må vi se an vindretningen før vi bestemmer hvordan treningen skal legges opp, sier Rikke. Hun har NM-titler i sprint og har representert Norge i junior-VM. Det var i Kina – og hun har vært med på universitets-VM i Kazakstan. Dessuten har hun gått løp og trent på alle de kjente banene rundt omkring i verden.
-Utover skøytereiser – hvor liker du best å reise?
-Jeg er veldig glad i Canada, men setter også pris på Florida. og jeg elsker å reise på cruise i Karibien. Ellers har jeg en drøm om Portland i USA. Uvisst av hvilken grunn.
Journalistikken frister mest
-Hva gjør du om prolapsen betyr at du må si farvel til skøytesporten?
-Da vil jeg fortsette utdannelsen. Jeg har fagbrev i journalistikk og har studert PR- og markedskommunikasjon på BI. Yrket mitt vil utvilsomt bli noe med massemedier, og journalistikken frister mest. Der møter du mange mennesker, og jeg liker å stille vanskelige spørsmål og lære noe nytt hver dag. Men fortsatt har jeg håp om at skaden kan leges og at drømmen om OL-deltagelse kan bli et reelt mål å jobbe mot.
Og går ikke det, stiller jeg gjerne opp for fatter’n i Radio Riks. Foreldrene våre har alltid støttet oss i skøytesatsingen, og dette setter både søsteren min og jeg umåtelig pris på.
-Kanskje Skøyte-Rikke blir Radio Rikke etter hvert?
-Ja, hvem vet, men jeg skulle svært gjerne hatt med meg et OL før jeg satser videre på utdannelse og arbeid.

 

 

 

Kommentarer

Annonse