Annonse

Norwegian Escape FOTO: NCL Pressemeldinger

Skrogkunsten til Norwegian Escape kommer til liv

Den kjente dyrelivskunstneren Guy Harvey retter blikket mot sitt største lerret - Norwegian Escape

Norwegian Escape er for tiden under bygging ved Meyer Werft i Tyskland, og er Norwegian Cruise Lines nyeste skip, det største i rederiets historie. Norwegian Escape representerer en evolusjon av rederiets innovative historie med å gi gjestene friheten og fleksibiliteten de trenger for å nyte sin drømmecruiseferie. Skipsverftbesøket fant sted siden Harveys kunstverk nå begynner å ta form, og bringer liv til hans perspektiv på det spektakulære sjølivet i Karibien på det vidstrakte lerretet i skroget på Norwegian Escape.

Kunstneren Guy Harvey observerer fremgangen i Meyer Werft FOTO:NCL

Kunstneren Guy Harvey observerer fremgangen i Meyer Werft FOTO:NCL

Det skreddersydde kunstverket spenner over mer enn 300 meter fra baug til akter, og viser en scene fra det marine sjølivet som sammenblander to undervannssjøer på en sømløs måte. I designet fins Harveys karakteristiske sverdfisk, og det viser også populære skapninger fra det karibiske hav, som piggrokker, havskilpadder, hvalhaier og en rekke tropiske fisker.

«Jeg er så stolt over å kunne vise det utrolige sjølivet i Karibien på det største lerretet et menneske kunne malt på», sier Dr. Guy Harvey. «Etter uker med arbeid, har håndverkerne på Meyer Werft gjort en fantastisk jobb med å gjenskape min kunst på et så stort format. Jeg er begeistret over detaljnivået som er oppnådd, og jeg gleder meg til å se Norwegian Escape i sitt element ute på havet».

Prosessen med å lage kunstverket tar lang tid, og begynner med en laser som projiserer designet på skroget. Et team skisserer deretter kunsten på det buede skroget, tegner inn linjene og teiper deretter kantene som forberedelse til påføring av maling for hånd.

«Vi hadde store forventninger til dette kunstverket, som gjenspeiler sjølivet i det spektakulære farvannet hvor skipet skal seile», sier Andy Stuart, President og Chief Operating Officer for Norwegian Cruise Line. «Guys visjon for Norwegian Escapes eget kunstverk er den perfekte fullbyrdelsen av alt som dette skipet står for».

Guy Harvey er anerkjent som en av de beste dyrelivskunstnerne og en forkjemper for bevaring av havet, og kombinerer sine unike kunsttalenter med sin bakgrunn som marinbiolog, dykker, fotograf og fisker for å skape visuelt tiltalende og virkelig autentisk kunst.

I tillegg til sitt kunstneriske talent, er Harvey fokusert på å bevare havet. Midlene fra Guy Harvey Ocean Foundation har inspirert vitenskapelig forskning og innovative undervisningsprogrammer for å oppmuntre til bevaring og best mulig praksis for bærekraftige marinemiljøer. I tråd med Norwegian Cruise Lines engasjement for miljøet, vil dokumentarer produsert av Guy Harvey Ocean Foundation vises om bord Norwegian Escape i lugarer for å lære gjestene hvordan de kan hjelpe med å bevare sjølivet.

Norwegian Escape

Norwegian Escape vil begynne med ukentlige syv-netters cruise fra sin helårige hjemmehavn i Miami til østlige Karibien fra og med 14. november 2015. Skipet på 164 600 bruttotonn vil være det største skipet noensinne med hjemmehavn i Miami året rundt. Hun vil ta 4 200 gjester med til tropiske reisemål i Karibien, deriblant St. Thomas på de amerikanske jomfruøyene, Tortola på de britiske jomfruøyene og Nassau på Bahamas. Skrogkunstverket på Norwegian Escape er designet av Guy Harvey, en sjølivskunstner og forkjemper for bevaring av havet.

Serveringen og underholdningen på Norwegian Escape vil omfatte utposter av flere populære salgssteder på land, deriblant den aller første flytende Jimmy Buffett’s Margaritaville restaurant og 5 O’Clock Somewhere Bar, en musikkarena og utendørs bar på The Waterfront som vil by på liveforestillinger hver kveld. James Beard Award-vinnende Iron Chef Jose Garces vil ha to konsepter om bord, en latinsk spesialitetsrestaurant som serverer sjømat samt Pincho Tapas Bar, mens Miami-baserte The Pubbelly Restaurant Group vil utvikle menyen for Food Republic, et eksklusivt mat-varehus. District Brew House, et hipt og urbant håndverksbryggeri med et eksklusivt samarbeid med Miamis egne Wynwood Brewing Company, vil servere mer enn 24 typer fatøl, mens The Cellars, A Michael Mondavi Family Wine Bar byr på en rekke fengslende vinopplevelser med fokus på smak, informasjon og gleden av vin. Norwegian Escape vil også skilte med den eldste og mest legendariske baren i Miami, Tobacco Road

Norwegian Escape fortsetter med Norwegians satsing på kvalitet innen underholdning, og vil tilby to Tony Award-vinnende Broadway-musikaler som framføres på Escape Theater: After Midnight, en populær hit-musikal som kombinerer storbandsangene til Duke Ellington og de beste dansene fra Broadway, og Million Dollar Quartet, en annen populær hit-musikal som er inspirert av den berømte innspillingen som førte sammen rock ‘n’ roll-ikonene Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis og Carl Perkins. Supper Club er et nytt konsept som kun tilbys på Norwegian Escape, og har blitt omgjort til en uforglemmelig middagsforestilling. For The Record: The Brat Pack™ er en kritikerrost Hollywood-kveld som lovpriser klassisk filmmusikk fra spillefilmer i en unik, 360-graders og postmodernistisk kabaret.

Skipet vil skilte med den største taubanen til sjøs; et multipleks på tre etasjer med nervepirrende utfordringer, komplett med to planker og fem Sky Rails, løypestrenger som gir våre gjester muligheten til å sveve gjennom luften. Aqua Park på Norwegian Escape vil være det største til sjøs, og vil inkludere en ny Aqua Racer-sklie. Norwegian Escape øker familiemoroa med en utvidet Aqua Park for barn samt selskapets første dedikerte barnehage for unge cruisegjester på 2 år og under.

Innkvarteringsmulighetene inkluderer selskapets eget skip-i-et-skip-kompleks: The Haven by Norwegian, så vel som studioer, designet og prissatt for alenereisende, og mange alternativer for familier, grupper med flere generasjoner, spa-elskere og mer.

Om Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line er et cruiserederi som opererer internasjonalt med hovedkontor i Miami, Florida og kontorer i Wiesbaden og London for virksomhet i Europa.

Norwegian Cruise Line er en innovatør innen cruisereiser med en 48 år lang historie med å bryte grensene for tradisjonelle cruisereiser, spesielt med innføringen av Freestyle Cruising som revolusjonerte industrien ved å gi gjestene mer frihet og fleksibilitet. I dag inviterer Norwegian til «Cruise Like a Norwegian» på ett av de 13 spesialbygde Freestyle Cruising-skipene, og tilbyr gjestene muligheten til å nyte en avslappet cruiseferie på noen av de nyeste og mest moderne skipene til sjøs. Rederiet ble nylig kåret til «Europe’s Leading Cruise Line» for syvende år på rad og «Caribbean’s Leading Cruise Line» for andre år på rad, i tillegg til å ha mottatt World Travel Award som «World’s Leading Large Ship Cruise Line» fra 2012 til 2014.

Norwegian Cruise Line sitt hittil største Freestyle Cruising-skip, Norwegian Epic, debuterte i juni 2010 og har blitt kåret til «Best Overall Cruise Ship» av leserne av Travel Weekly i USA to år på rad og «Best Ship for Sea Days» av Cruise Critic. Selskapet lanserte det nyeste og mest innovative skipet til dags dato, Norwegian Getaway, med plass til 4 000 passasjerer den 10. januar 2014. Det største skipet med hjemmehavn i Miami året rundt, Norwegian Getaway kan skilte med 28 spisealternativer, inkludert en gren av Carlo’s Bake Shop av Buddy Valastro, stjernen i TLC-serien «Cake Boss». En rekke underholdning som inkluderer broadway-showene Legally Blonde, Burn the Floor og det unike spise- og magistedet, Illusionarium. Kjent som New York sitt skip, er søsterskipet Norwegian Breakaway det største skipet med hjemmehavn i byen året rundt. Selskapet har fire skipsordre med plass til 4 200 passasjerer hver på Meyer Werft: Norwegian Escape med levering høsten 2015; Norwegian Bliss med levering våren 2017 og to skip til med levering våren 2018 og våren 2019.

Norwegian Cruise Line er det offisielle cruiserederiet til Miami Dolphins/Sun Life Stadium, The New York Knicks, Blue Man Group og Legends in Concert; og den offisielle rederipartneren til GRAMMY Awards, og en offisiell partner av Rockettes og Radio City Music Hall.

Nedlastning av bilder med høy oppløsning er tilgjengelig på www.ncl.eu/news.

For ytterligere informasjon og bestillinger kontakt et reisebyrå eller:

NCL (Bahamas) Ltd., Wiesbaden Office
Continental Europe Branch
Kreuzberger Ring 68, 65205 Wiesbaden, Tyskland
Telefon Norge: +47 21 95 62 10; Fax: 00800 03 10 21 22
E-post: reservations@ncl.com
Internett: www.no.ncl.eu

Kommentarer

Annonse