Annonse

DSC_0879
Forbruker

De deler sin hobby med turister og væringer

Gamle tradisjoner tas opp igjen - nå klukker det igjen i Været. Og det tar ikke lenger tid å lage mye øl enn lite øl - bare mer tid å tappe...

Historien forteller at det ble brygget hjemmeøl i omtrent hvert et naust på Været (Veidholmen) før i tiden. 

DSCN0112Da stod det tønner og stamper som «klukket», så det er en sannhet at tradisjonen tas opp igjen, men nå i mer ordnede former. Nå brygges det godt lokalt øl, et produkt for private og små serveringssteder i det lokale markedet.

Gamle tradisjoner ble tatt opp igjen når Anton Kristiansen og Turid Kvammen startet opp ølbrygging på Veidholmen. Det var den 10. oktober 2014 at Smøla Mikrobryggeri fikk bevilgning for tilvirkning av alkoholholdig drikk, og i begynnelsen av 2015 var den første batchen på flasker og kunne kjøpes på  restaurant Havnekontoret i Kristiansund.

Vi snakket med den ene av eierne – Anton – som til vanlig er fergeskipper. – Ideen datt ned i hodet på meg  – bygget var leid ut til en fiskeribedrift, og så ble det ledig. Vi hadde vært på Hitra Mikrobryggeri og de hadde startet i tilsvarende lokaler. Vi hadde drevet på hobbybasis før, og det tar ikke lenger tid å lage mye øl enn lite øl – bare mer tid å tappe

SmØLa Mikrobryggeri produserer fem forskjellige øltyper hvor Stout – et mørkt og kraftig øl er favoritten. Årsproduksjonen lander nok på omtrent 6.000 liter som tilsvarer 12.000 flasker.

Ølet kan kjøpes direkte fra produksjonslokalet, eller det fås på de lokale spisestedene som Vågarbryggå, Hopen Brygge, Havfiskesenteret og Havkroa.  Både Havnekontoret, Fastingkjelleren og Smia kan også fortelle at de har ølet fra Været,  -men lenger ut en Kristiansund rekker distribusjonen ikke. – Vi klarer ikke å produsere nok sier Fergeskipper Anton

 

Kommentarer

Annonse