Annonse

Azamara Quest FOTO:Wikipedia Forbruker

Solfylt påskebrev og garantert snøfritt!

På cruiseskipet Azamara Quest fra Penang i Malaysia - Colombo på Sri Lanka er det bare solskinn.

Ja, for cruise er cruise, og dette er ikke noe alminnelig cruise. Det var et påskecruise som startet i Singapore, gikk via Penang, og videre til Colombo. Deretter hadde vi tre stopp i India, så Muscat i Oman, og endelig Dubai før det bar hjem igjen til striskjorte og havrelefse.

Om bord var det lite striskjorte, utenom den du påfører deg selv. Havregryn og müsli kan du få så mye som du måtte ønske deg,  pluss alt det andre som både hjerte og mage måtte behage.

Fantastisk ferieform

Ja, for cruise er behagelig og en fantastisk ferieform. Etter fire-retters middag, et danseshow og en ekstra kaffekopp på niende dekk ble det avslutning med diskotek på tiende. Neste dag var det tidlig pån igjen.

Vekking i syv-tiden, 15 runder på dekk og en halvtimes stretching i fitness-senteret, da smaker frokosten himmelsk og du har verdens beste samvittighet for å ta en bacon-strimmel ekstra, mer egg eller laks, eller…

Neste  utfordring er å opparbeide tilstrekkelig matlyst til lunsjen. Her forbrennes ikke allverdens kalorier på ei solseng, men det er det eneste alternativet denne dageb. I går derimot hadde vi 45 minutters styrketrening med bulgarske Peter som pådriver. Han garanterer tap av 700 kalorier i løpet av ei økt, og det gjorde vi nok, men at vi skulle bli stive som pinner, var en uventet bonus imorges.

Utallige tilbud

Neste sjødag er det pån  igjen med Peter-trening, og i mellomtiden står utallige tilbud i kø. Foredrag, linedance, cha-cha-cha, zumba, bridge, sjakk, sudoku, og hva vi ellers  måtte ha lyst til å drive med, som å skrive påskebrev – for eksempel.

Noen regndråper gir liv i innsmurte rød-brune kropper. I horisonten ser vi et bilskip fulgt av et containerskip – og en konkurrerende cruiser. Delfiner dukker opp med jevne mellomrom – og en hval.

Geilo-påsken – et blekt minne

Snart er det lunsj – og deretter en ny, fireretters middag. Den flotte Geilo-påsken for to år siden, er bare et blekt minne. Og i kveld er det show igjen, og så må vi se hva forretningene om bord har å by på. Eller kanskje gå på maleriauksjonen, sjekke mailen, dingle litt i baren, eller puste ut i lugaren.

Men akkurat nå er det 32 varmegrader og best egnet for slumring i liggestolen på ellevte dekk.

Cruise shopping FOTO: Harald Bråthen

Cruise shopping FOTO: Harald Bråthen

Sånn går no dagan!

God påske!

Hilsen Harald Bråthen og Reiseklubben av 1963

Kommentarer

Annonse