Annonse

Monrad Fløte ber om pent vær Forbruker

Sommer med fest – en drøm på Hvaler

Alle har vi våre sommerdrømmer. På Hvaler har vi fått en hel musikal med sommerdrømmer. «Sommerdrømmen» heter den. Og det er helt sant. «Humoristisk skjærgårdsmusikal», står det på plakatene. Og humoristisk er det blitt, men også med en god porsjon alvor. En klar sekser fra oss i Nye Reiselivsavisen. To mer enn fra Fredriksstad Blad som safer med en firer.

HVALER (Nye Reiselivsavisen) Historien handler om dengang grunneierne ikke ante noe om hvor verdifulle tomtene deres ville bli, og hvor både fattig og rik kunne skaffe seg de nødvendige mål og kvadratmetrene fra villige bønder. Det var heller ikke alltid så nøye med oppmåling av tomtene, men da

Oslo-rikingen Monrad Fløte i Nils Vogts skikkelse dukket opp, måtte både målebånd og paragrafer tas i bruk. Det var riktig så ampert og reneste motorsagmassakren på det verste da uønskede gjerder for veggimellom. Men heldigvis – det endte bra til slutt, som seg hør og bør en humoristisk skjærgårdmusikal.

Kjøpte på bok og betalte til påske!

Grunneier Tappen

Grunneier Tappen i Morten Gjerløv Larsens skikkelse, rocker til stor begeistring for store og små u der festen på Myrvoll.

At vi trumfer Fredriksstad Blad og slår til med en sekser, skyldes nok både nostalgi og de minner og følelser aktørene makter å få frem hos oss 500 på premierekvelden i Brottet Amfi på Spjærøy. Det er så lett å kjenne seg igjen, og drømme seg tilbake. Som når Hvaler-båten nærmer seg, og alle stormer til brygga for å se hvem og hva som kommer. Du har ungdommene som bekymringsløst flørter og bader og flørter igjen. Den enkle FMV-arbeideren som nesten får hyttedrømmen sin knust. Du har bonden med masse tomter, men ustøtt øyemål –og du har ikke minst kraftfulle kvinner som ikke nøler med å stå på sin rett – både med og uten motorsag. Og klisjeen som kanskje en gang var sann: Oslo-folk som kjøpte på bok og betalte til påske!

Nudister og nakenbading
Hele 46 medvirkende er i aksjon – med både stort og smått. Nils Vogt er nevnt. Han er ubetalelig som Monrad Fløte, men også hans bedre halvdel spilt av, Aina B. Gundersen, tør også skikkelig opp etter hvert.

Dag vågsås

Dag Vågsås er stor i rollen som frustrert og overarbeidet kommunal oppsynsmann.

Stor er også Dag Vågsås som spiller en frustrert og overarbeidet oppsynsmann i kommunen. Når det meldes om nudister og nakenbading på Ingerholmen, er verken han eller andre sene med å finne frem kikkertene. Sterk er også Pernille Heckmann som sammen med Kristian Gangfløt er den som får Monrad Fløte på bedre tanker. Morten Gjerløv Larsen er også troverdig som grunneieren som ikke helt har styr på tomtegrensene, men du verden som han synger og danser.

 

Gammelordføreren og Brottungær
Brottet Amfi er et gammelt stenbrudd som er blitt øyrikets viktigste kulturarena. Her har det vært spilt teater og musikaler de siste 10 årene, og i år som tidligere år blir det satt opp ekstraforestillinger for å dekke etterspørselen. Manus og sangtekster er ved Hans-P. Thøgersen og musikk ved Svein Gundersen. Ole-Hermann Gudim Lundberg har regien. Produsent er Kulturværste/Brottet Kultur, og i tillegg til de voksne i ensemblet – inkludert gammelordføreren Paul Henriksen, bidrar også mange aktører fra Hvalers eget barne- og ungdomsteater, Brottungær med både sang og sprudlende skuespill. Ja, for dette er en forestilling som spruter av overskudd og glede!

Fult hus og 500 tilskuere

Fult hus og 500 tilskuere

 

 

Kommentarer

Annonse