Annonse

"Syden" er fremdeles populært. Forbruker

Slankere lommebok i ferien

Urolige tider gjør oss mer forsiktig med pengebruken, men likevel planlegger to tredjedeler av oss sommerferie i år.

God mat og drikke med våre kjære er viktig i ferien.

God mat og drikke med våre kjære er viktig i ferien.

Hovedorganisasjonen Virke Reise Norge har gjennomført en reiselivsundersøkelse, Reisepuls 2016. Her kommer det frem at reiselysten vår holder seg stabil og hele 60 prosent skal tilbringe sommerferien i utlandet. Riktignok justeres feriebudsjettet noe og reisemønsteret endres.

SOL OG BAD

– Når vi velger reisemål er sol og bad fremdeles viktigst, men opplevelsesturismen er den raskest voksende trenden innen reiselivet, forteller direktør Line Endresen Normann i Virke Reise Norge.

Spennende aktiviteter som her på Madeira er i vinden.

Spennende aktiviteter som her på Madeira er i vinden.

Med andre ord, latmannslivet på stranda i Syden er koselig, men ikke lenger NOK for reiseglade nordmenn. Særlig er det opplevelser med fysisk aktivitet og naturopplevelser vi søker, tett fulgt av kulturrelaterte aktiviteter og gode matopplevelser. Fotturer og vandrerturer står øverst på ønskelisten for oss nordmenn når vi skal forfølge våre personlige interesser i ferien. Nest øverst kommer musikk, med festivaler og konserter. Deretter følger Kunst og kultur, mat/vinreiser, treningsreiser og spa i rask rekkefølge.

TYRKIA UT

Uroen i verden påvirker også reisemålet og Tyrkia som har vært en feriefavoritt for mange nordmenn har sunket drastisk i popularitet i år. I stedet velger «folk flest» nå Hellas og Spania når de reiser til Middelhavet, med en liten økning i Italiareisende. Kroatia er stadig like populært.

Nordmenn sparer også litt av sommerferien til Norgesferie. Den går som regel til det Virke kaller» ikke-kommersiell overnatting», med andre ord vi reiser på hytta, besøker slekt og venner eller er hjemme. Det er uansett samvær med våre nærmeste som er det aller viktigste for oss uansett hvordan vi velger å tilbringe den svært etterlengtede sommerferien. Akkurat som resten av året!

Kommentarer

Annonse