Annonse

Pressemeldinger

Stedene å kaste anker i sommer

På Kanariøyene kan du bade i turkist vann og besøke særegne strender. I tillegg til å ha en rekke områder på den offisielle verdensarvlisten (WHL), er Kanariøyene blitt utnevnt til å være biosfærereservat av UNESCO. Det er lett å se hvorfor – et enormt biologisk mangfold, variert klima og fantastiske landskap preger øyene.

  • Marinaene på Kanariøyene tilbyr vedlikeholdstjenester og 24-timers overvåkning
  • Kanariøyenes vakre natur og moderne fasiliteter tiltrekker seilere fra hele verden
  • I tråd med en rekke retningslinjer har Kanariøyene satt opp egne seilturer hvor man kan se blant annet delfin, hval og niser

Kanariøyene, 21. juli 2016 – Den perfekte kombinasjonen av sol, hav og aktivitetstilbud gjør Kanariøyene til en perfekt feriedestinasjon. En av de flotteste måtene å oppleve Kanariøyene på, er å seile fra øy til øy. Seiling er en unik opplevelse, enten det er ved bruk av seil eller motor.
Kanariøyene har høye temperaturer året rundt, i tillegg til at regionen opplever jevnlige passatvinder. Det er ikke uten grunn at Kanariøyene har blitt kjent for å ha det beste klimaet i verden!

På Kanariøyene kan du bade i turkist vann og besøke særegne strender.
I tillegg til å ha en rekke områder på den offisielle verdensarvlisten (WHL), er Kanariøyene blitt utnevnt til å være biosfærereservat av UNESCO. Det er lett å se hvorfor – et enormt biologisk mangfold, variert klima og fantastiske landskap preger øyene.

Lang sjøfartshistorie
Kanariøyene har en lang sjøfartshistorie, mye takket være beliggenheten og passatvinden. Christopher Columbus er bare en av mange som har gått i havn her.

Det lokale samfunnet har oppmuntret til ulike typer vannsport i årevis, dette har ført til at Kanariøyene er sentrum for alle seilaktiviteter – enten det er undervisning eller konkurranser. Regattaer i seiling og annen båtsport finner sted på Kanariøyene. Mange kjente maritime idrettsutøvere kaller faktisk øygruppen for ”sitt hjem”.

‘Barco Azul’ – båten
Det er vanlig å se grupperinger av kortfinnede grindhvaler og store skilpadder. Delfinene kommer også svært nære kystlinjen. For de som vil se hvaler, tilbys det guidede turer med ’Barco Azul’- båten. Kanariøyene er veldig opptatt av dyrevelferd og disse turene er satt opp i tråd med en rekke retningslinjer som ivaretar dyrenes velferdsbehov. Ikke så rart at Kanariøyene har blitt et av Europas mest populære område å observere dyreliv.

Viktigheten av en trygg havn
De syv øyene har fullt utstyrte marinaer med gode muligheter for shopping. Her kommer forslag til marinaer å seile til i sommer:

Lanzarote

  • Puerto Calero Marina: en oase av ro og velvære i den sørlige delen av Lanzarote. Marinaen tilbyr alle nødvendige tjenester for både fartøy og deres passasjerer. Fra båtreparasjoner og lagring, til luksusleiligheter og restauranter. Det finnes så mange som 446 sengeplasser, og marinaen tar imot båter fra 8 til 75 meter i lengde. Puerto Caleros jevne vind og klare vann gjør det mulig med ulike former for vannsport på nybegynner-nivå. Sikkerhetsovervåkning døgnet rundt gjør at du kan nyte ferien, helt uten bekymringer.

Fuerteventura      

El Castillo Marina er plassert i Caleta de Fuste, på østkysten av Fuerteventura. Denne marinaen ligger mindre enn ti minutter fra Puerto del Rosario og Fuerteventura flyplass. El Castillo Marina har 110 båtplasser og tilbyr også 24-timers overvåkning og assistanse ved fortøyning.

Alle slags vannaktiviteter tilbys like i nærheten, alt fra jet-ski utleie til turer med undervannsbåt.

Gran Canaria

  • Pasito Blanco Marina ligger nær Maspalomas, sør på Gran Canaria. Marinaen har fortøyninger for hele 388 fartøyer og tar imot båter med opptil 40 meters lengde. Pasito Blanco Marina tilbyr også omfattende tjenester, alt fra vedlikehold til 24-timers overvåking.

Tenerife

  • Puerto Deportivo Los Gigantes ligger, som navnet tilsier, tett opp mot klippene Los Gigantes. Dette er en av de mest fotograferte stedene på Tenerife. Sportsfiske, dykking, seiling, vannski og kajakkpadling er bare noen av aktivitetene du kan teste ut! Dette er en perfekt destinasjon for familier som liker aktivitet. Omgitt av Teno Rural Park, er det også et ideelt sted for fotturer.

La Gomera

  • La Gomera Marina er den mest omfattende marinaen på La Gomera, som ligger på østsiden av øya. Den har fortøyningsplass til 335 fartøy med lengde på mellom 6 og 20 meter. Her finner du blant annet bensinstasjoner, overvåkingstjeneste, værinformasjon og et supermarked. Beliggenheten er ikke langt fra sentrum, noe som gjør det til et ideelt sted å skaffe forsyninger.

La Palma

  • Puerto de Tazacorte Marina ligger i et vakkert og lunt område på vestsiden av La Palma. Dette er en familievennlig marina som tilbyr mekanisk kompetanse, vasketjenester og gratis wifi. De 341 båtplassene rommer båter på opp til 20 meter i lengde. Marinaen byr i tillegg på båtheis og et dykkesenter. Naturen på Kanariøyene er bygd opp av vulkanske bergarter, og skjuler derfor en fantastisk havbunn!

El Hierro

  • Puerto de la Estaca Marina tar imot fritidsbåter på opp til 30 meter i lengde. Marinaen byr på en mobil rampe, båtheis og tørrdokk. La Estaca er det eneste stedet på øya der passasjerskip kan forankre og området byr på et stort shoppingsområde.

 

Om Kanariøyene
Kanariøyene har et fantastisk klima som gjør det mulig å nyte en behagelig ferie når som helst på året. Bestående av syv forskjellige og unike øyer, er dette et ideelt sted for å lade batteriene og komme hjem med kropp og sinn fornyet. Besøkende vender stadig tilbake for å nyte et mangfold av goder – strender, vulkansk natur, en gjestfri kultur og et stort utvalg av friluftsliv og aktiviteter.
Om Promotur- Turismo de Canarias
Promotur Turismo de Canarias er organisasjonen som er ansvarlig for markedsføringen av destinasjonen Kanariøyene. Opprettet i 2005 som et offentlig selskap, har Promotur som viktigste mål å studere, differensiere og kommersialisere det brede tilbudet Kanariøyene gir, sammen med resten av organisasjonene knyttet til turistnæringen på øyene.

Pressekontakt:
Anne Finstadsveen
+47 40 45 80 27
anne@lynx.no

Kommentarer

Annonse