Annonse

Forbruker

Andrea Bocelli i Toscana

Supertenoren Andrea Bocelli samler ti tusen tilhengere på en åker i Toscana. Stillhetens teater har en forestilling i året – og det er en febrilsk kamp om billettene flere måneder i forveien. Over 7000 av tilskuerne er utlendinger som har reist fra alle kanter av verden for å få med seg dette unike arrangementet – i år for tiende gang – 2.august

Den lille byen Lajatico er bare en liten flekk på kartet – en av mange Toscanske småbyer med et lite torg, en kirke og noen shabby hus. Ser man nærmere etter skiller imidlertid denne lille byen seg ut med en rekke kunstverk som er utplassert; på tak, plasser og i hager.

Kunst på takene i Lajatico FOTO: Elsa Grimsmo

Kunst på takene i Lajatico FOTO: Elsa Grimsmo

Byen er i ferd med å bli en integrert del av konseptet Teatro del Silenzio som er skapt av Andrea Bocelli. En gang i løpet av sommeren – hvert år siden 2006 – sørger byens store sønn for at hele området koker av mennesker. Hele byen er med og dirigerer trafikk og sørger for at tilskuere kommer seg på plass og befinner seg vel. Dette har blitt gode inntekter for en by langt utenfor de normale turistrutene. Hovedpersonen selv har en mer poetisk tilnærming til hendelsen ; Vi skal fange kjærlighet fra hele verden til vårt lille sted.

Kunst, musikk, landskap og teater
Forestillingen integrerer kunst, musikk, landskap og teater i en forestilling som hvert år har et nytt tema og et nytt kunstverk som symbol på scenen. Et år var kunstverket på scenen to mennesker på vei opp fra jorden – over seks meter høye og flydd inn i flere deler ved hjelp av helikopter. I løpet av forestillingen vil lyssettingen på skulpturene være en del av det visuelle uttrykket, og det vil være dansere som benytter skulpturene, området rundt scenen og de opptredende kunstnerne som en del av sin opptreden. Og scenen – den ligger langt ute på en åker

Andrea Bocelli i Teatro del Silenzio

Andrea Bocelli i Teatro del Silenzio                  FOTO: Per Kristian Johnsen

.

Både Zucchero og Placido Domingo
Hvert år innledes forestillingen av diktlesing fra en Italiensk poet og hvor samtidig en engelsk oversettelse vises på storskjerm. Andrea kjenner sitt publikum og vet at det store internasjonale innslaget krever at stoffet gjøres tilgjengelig.

Gjesteopptreden i Cavalleria Rusticana FOTO: Per Kristian Johnsen

Gjesteopptreden i Cavalleria Rusticana           FOTO: Per Kristian Johnsen

 

Et kjennetegn for Andrea Bocelli er hvordan han involverer gjester i sine opptredener, enten i duetter eller med egne nummer. Hans posisjon i musikkbildet gir tilgang til fantastiske internasjonale artister både innenfor den klassiske skolen, men også fra populærmusikken. Han kan ta med seg Zucchero og Placido Domingo i samme konsert og få det til å fungere. Det er alltid stor spenning hvilke artister som vil opptre på en forestilling – alt er ikke avslørt på forhånd.

 

 

Da er det magisk….
Magi er et forslitt uttrykk, men like fullt; når sypressene vises som skygger mot månen, Andreas stemme og orkesteret fremfører Canto Della Terra og tente lykter sendes opp mot nattehimmelen – da er det magisk. Det er ti tusen tilskuerne som har fått plass innenfor gjerdene på selve teateret, men det er også flere tusen som ikke har plass som har benket seg med picnic-kurv og vin på åskammene rundt og får med seg musikken som bærer godt i Toscananatten.

Breaking news! I år arrangeres det en ekstra konsert 4.august som en gave til alle tilhengere.

Kommentarer

Annonse