Annonse

JULEBARN:Julemarked er morsomt for ungene. Reisemål

Svensk julemarked på Liseberg

Få med deg julekosen på Liseberg.

Tre tonn papirsnø skal skape hvit julestemning og fem millioner julelys, 1262 julegraner og tre tonn snøfnugg laget av miljøvennlig papir setter rammene rundt årets julemarked på Liseberg. Nå ventes norsk besøksrekord med over 30 000 nordmenn i ukene frem mot jul.Julemarkedet på Liseberg er Skandinavias største, og har siden starten i år 2000 trukket tusenvis av nordmenn over grensen til Gøteborg. At interessen for svenske juletradisjoner er økende hos nordmenn, er noe informasjonssjef i Liseberg, Katarina Warnström, har merket seg. Av normalt rundt en halv million besøkende venter hun i år at over 30 000 nordmenn tar turen til fornøyelsesparken for å finne den rette julestemningen.

JULESTEMNING:Liseberg er et eventyr i desember.

JULESTEMNING:Liseberg er et eventyr i desember.

– Nordmenn er vår klart viktigste utenlandske besøksgruppe med fem til sju prosent av totalbesøket, og vi ser at antall nordmenn under juletiden stiger for hvert år som går. Mye tyder på at vi passerer en milepæl på 30 000 nordmenn i julen i år, sier Warnström.

– Det er en kjent sak at mange nordmenn reiser til Sverige for å handle julemat. Våre undersøkelser viser imidlertid at nordmenn også har fått øynene opp for svensk julekultur, og at mange har som tradisjon å komme til Liseberg for å finne julestemningen, sier Katarina Warnström.
Lager snø
Ingen snø – ingen julestemning. Derfor tar Liseberg saken i egne hender og lager snøen selv, om så ikke med vanlige snøkanoner.
-Det er vanskelig å garantere en kald desember i Gøteborg, så å lage kunstsnø er risikosport. Den beste løsningen er snø laget av miljøvennlige papirbiter, som skaper et svært autentisk vintermiljø og den helt riktige julestemningen. Tre tonn papir skal dekke Liseberg, så her blir det vinter uansett, sier Katarina Warnström.

MARKED:i bodene på Liseberg kan du kjøpe alt mulig godt.

MARKED:i bodene på Liseberg kan du kjøpe alt mulig godt.

Tradisjon tro
Det tradisjonsrike julemarkedet samler rundt 75 boder med matprodusenter og julehåndverkere fra hele Sverige. Viktigst på årets underholdningsprogram er forestillingen Nøtteknekkersuiten, som blir oppført på skøyter og skal vises hele julen. Publikum kan ellers oppleve blant annet kanefart med reinsdyr, julenissens verksted og middelalderbyen, i tillegg til flere sommeraktiviteter som karuseller og berg-og-dal-baner.

Julen i Liseberg åpnet fredag 18. november og varer helt til 30. desember.
Liseberg.se

 

 

Kommentarer

Annonse