Annonse

Kent Johansson fra Østersund i Sverige, står klar til å hjelpe deg. Aktuelt

Svensken som varter opp «The African Queen»

KEY LARGO (Florida Keys) Det heter at vi treffer nordmenn overalt i verden, men sannelig hender det vi møter på noen svensker også. Som da vi søndag ettermiddag hadde avtale med «The African Queen».

Mens vi stotrende forklarte at vi hadde avtale om å reise med «The African Queen» her fra Key Largo, og samtidig snakket norsk i reisefølget, ble vi avbrutt av mannen bak disken: -Snakk gjerne norsk til meg, for jeg er svensk, lød beskjeden.
Lever i seilbåten
Og det var greit. Kent Johansson heter 61-åringen fra Østersund. Han har vært her siden 2003, og har også 10 år i Karibien bak seg. Der som skipper på ulike seilbåter. Her i Key Largo har han nok med å holde orden på bestillingene til «The African Queen». Livet ellers lever han i seilbåten sin med det talende navnet «Frihet». Ja, for det var frihet han lengtet etter den tidligere reklamebyråmannen fra et ledende firma i Gøteborg, da han ga seg havet i vold.
Bodde med datteren
Og han ønsker seg enda mer frihet.-Om tre år får jeg pensjon – både fra Sverige og USA, og da tar jeg seilbåten min og drar videre, sier han optimistisk. Han gleder seg samtidig over at datteren som han i mange år bodde sammen med i St. Petersburg, lenger nord i Florida, og har fått amerikansk mann, og har gitt ham barnebarn. Og oldebarn til moren som nå bor i Søderhamn i Helsingland i Sverige.
Filmet med Humphrey Bogart og Kathrine Hepburn
Nå var det ikke Kent Johansson vi kom for å besøke, men selveste Afrika-dronningen -The African Queen. Den originale «African Queen» hadde en sentral rolle i den legendariske John Huston-filmen fra 1951 med samme navn. Og det er den samme dronningen vi nå møter, som filmlegendene Humphrey Bogart og Kathrine Hepburn tok seg frem med for snart trekvart hundre år siden. I sannhet skal det sies at det er en sprek dronning vi møter. Hun tar oss med gjennom Key Largos kanaler der moderne villaer og det seneste innen private yachter i flere millionersklassen titter ned på oss. Ja, for i dette selskapet blir dronningen en lilleputt. Moderne båter med glassbunn til å studere havbunnen gjennom – og flere «party»-båter er sterke konkurrenter i kampen om passasjerene.

90 minutter nostalgi for seks dollar
Og er du nostalgisk og vil tøffe frem med dampmaskin og tut-tut og studere rikdommen litt på avstand – liksom – så anbefaler vi gjerne disse 90 minuttene til seks dollar pr. person. Inkludert en hyggelig prat med svenske Kent fra Østersund!:

 

RICHARD

Richard – født og oppvokst her ute i havet, forteller historien og viser bilder fra «The African Queen» sitt mangfoldige liv.

Kommentarer

Annonse