Annonse

Av Holger.Ellgaard Image 1: Stadshus-Panorama Image 2: Af Chapman Image 3: Taube Riddarholmen https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18169933 Pressemeldinger

Svenskene spiser og drikker, mens nordmennene sparer

Nordisk undersøkelse viser hvordan vi bruker feriebudsjettet

Oslo, 20. april 2016. Nordmenn som får penger til overs ved å bestille ferien som en pakkereise, velger aller helst å legge sparebeløpet rett i sparegrisen. Svenskene derimot, velger i stedet å unne seg litt ekstra i form av mat og drikke under ferien. Det viser en ny undersøkelse gjennomført av det nettbaserte reisebyrået Expedia.no.
Statistikk fra Expedia.no viser at reisende kan spare 972 kroner i snitt ved å bestille fly og hotell som en pakke.1 Å bestille reisen som en del av en pakke og samtidig spare en slant, er noe over 80 prosent av nordmennene kunne tenkt seg, og danskene og svenskene er ganske så enige. Hvordan de ville brukt sparepengene varierer dog fra land til land. Majoriteten av nordmenn (28,8%) sier at de ville spart pengene, mens de fleste svenskene (28,4%) ville brukt sparebeløpet på mat og drikke under ferien. Danskene derimot, vil helst bruke de på opplevelser og aktiviteter (24,1%).Sterke norske preferanser
Undersøkelsen viser videre at vi nordmenn har sterkest preferanser i Skandinavia når vi skal bestille ferien vår. Vi bryr oss generelt mer om pris enn våre naboer i Sverige og Danmark, og den prisbevisste nordmannen kommer ekstra tydelig fram når det gjelder bestilling av flyreisen. Lav pris er viktigere enn å bestille den raskest mulige reiseruten uten mellomlandinger, og bare et fåtall synes det er viktig å reise med et spesifikt flyselskap.
Når det kommer til hotellbooking er også preferansene sterke, og her er beliggenhet det viktigste elementet, før gode anmeldelser, lav pris og gratis Wi-Fi. Nordmenn scorer høyest på alle punkter – bortsett fra det å reise med et bestemt flyselskap og ha adgang til spa- og badstu-fasiliteter på hotellet. Det synes både svenskene og danskene er viktigere.

Pakk reisen selv
Mens bare en tredjedel av nordmennene vanligvis booker hele reisen i en pakke, melder hele 50 prosent av svenskene og danskene at de vanligvis booker pakkereise. 82,9 prosent av nordmennene sier dog at de ville foretrukket å bestille reisen som en pakke når de får opplyst at de kan spare nesten en tusenlapp på det.
— Pakkereiser blir ofte assosiert med charterreiser, og mange mener en litt lavere pris går på bekostning av fleksibilitet og autentisitet. Det mange ikke vet er at flere reisebyrå tilbyr pakkereiser til en lavere pris uten å ta fra deg friheten til å velge akkurat den reisen du selv ønsker. Hos Expedia.no sparer du i gjennomsnitt 972 kroner ved bestille både fly og hotell i samme slengen. Det utgjør et samlet sparebeløp på nesten 3,5 milliarder kroner hvis alle som booker fly og hotell separat hadde booket dette som en pakke i år, forteller Charlotte Gogstad i Expedia.no.2
Nettbaserte reisebyråer som Expedia forhandler hele tiden spesialpriser med hoteller og flyselskaper; ofte forhandler de fram nedsatte priser og eksklusive tilbud fra hoteller og flyselskaper som kun er tilgjengelig om brukeren bestiller fly og hotell sammen.
Sparer tid og penger

Charlotte Gogstad_Expedia Foto:Expedia

Charlotte Gogstad_Expedia Foto:Expedia

Over halvparten av nordmennene i undersøkelsen har svart at de sjekker mellom tre og fem nettsteder før de bestiller reisen, mens én av fem sjekker enda flere. Det går med andre ord med mye tid til planlegging av turen. 16 prosent av de spurte påstår at det er så mange valg takket være internett i disse dager, at det gjør prosessen enda mer stressende enn i tiden uten internett.

— Mulighetene for bestilling av reiser på nett er uendelige, og det går med mye tid på å sjekke alle muligheter før man til slutt bestemmer seg. Fordelene med å booke hele reisen gjennom én reiseoperatør, er ikke bare at du sparer penger, men det er også enklere å forholde seg til. Expedia gjennomførte nylig en undersøkelse som viste at mobiltelefonen er vårt viktigste reisefølge. Har du booket hele reisen gjennom for eksempel Expedia og benytter deg av appen vår, mottar du nyttige påminnelser før og underveis på reisen din. Da trenger du ikke scrolle deg igjennom et titalls mails for å finne ut hvilken operatør du egentlig valgte å booke igjennom, avslutter Gogstad.
Dette bør du vite om pakkereiser hos nettbaserte reisebyrå:
• Ved å booke fly og hotell, eller fly/hotell og leiebil i samme slengen, får du et bedre tilbud enn om du booker dette separat.
• Nettbaserte reisebyråer som Expedia forhandler spesialpriser med hoteller og flyselskaper, men disse eksklusive prisene vil ikke vises når du søker etter flyreiser og hoteller hver for seg. Disse rabattene blir kun gjort tilgjengelig når du bestiller fly og hotell sammen.
Slik får du det beste pakketilbudet:
• Bestiller du en langdistanseflygning (6+ timer) + hotell i en pakke, kan du spare penger som tilsvarer gratis netter på hotellet.
• Et lengre opphold (7+ netter) med en kortere flyvning (innad i Europa) kan gi pakkebesparelser som tilsvarer prisen på flygningen.
• Opphold på tre netter eller mer vil gi bedre pakkebesparelser enn opphold på to netter.
• Du bør også tenke over hvilken dag du bestiller, da dette kan påvirke prisen på flygningen. Tidligere har tirsdag blitt foreslått som den beste dagen for å bestille, med en liten margin. En nylig undersøkelse gjennomført av Expedia og ARC (Airlines Reporting Corporation) viste at det i gjennomsnitt er helgen som er det beste tidspunktet for å finne de beste tilbudene.
For ytterligere informasjon, kontakt:
Hanne Kjærnes, kontaktperson for Expedia.no, telefon 997 412 63, e-post hk@pr-o.no.
Fotnoter
1. Basert på bestillinger på Expedia.no fra 1. januar 2015-31. desember 2015. Gjennomsnittlig sparebeløp: 972 kroner = differansen mellom den totale summen som er brukt på pakkereiser (fly+hotell) og summen kundene ville brukt på å bestille samme flyvning og hotell separat, delt på det totale antallet pakkereiser som er solgt.
2. 67,7 prosent av respondentene i undersøkelsen svarte at de vanligvis booker fly og overnatting separat. Dette tilsvarer 3 524 079 av Norges befolkning pr. 1. oktober 2015 (totalbefolkning: 5 205 434, tall hentet fra SSB). Gitt at befolkningstallet holder seg på dette nivået, og alle i gjennomsnitt reiser på én ferie i 2016, vil det totale sparebeløpet være på 3 425 404 611 kroner, tar man utgangspunkt i at disse 67,7 prosentene velger pakkereise framfor å booke fly og hotell separat (3 524 079 nordmenn x 972 kroner).
Om Expedia
Expedia er et av verdens ledende reisebyrå på nett, og tilbyr tilgang til flere hundre tusen overnattingssteder over hele verden (inklusive alt fra små boutiquehoteller til store hotellkjeder), flybilletter med over 400 flyselskaper, samt et bredt utvalg av leiebiltjenester og ulike reiseopplevelser. Ved å kombinere mange valgmuligheter med gode søkeverktøy, hjelper Expedia.no reisende med å finne og sette sammen den reisen som er best tilpasset deres individuelle behov.
Med  Expedias prisvinnende mobil-app kan du planlegge og booke flybilletter og hoteller mens du er på farten. Expedias app har gode verktøy for at du enkelt skal kunne administrere din reise; kart over flyplassen, utsjekk-tider fra hotellet, status på flyvningen din, kart til hotellet ditt og andre nyttige tjenester. Besøk Expedias Facebook-side for reiseinspirasjon og gode tips.
Expedia.no er en del av Expedia Inc. Selskapet leverer fritids- og forretningsreiser, driver økt etterspørsel og direkte bestillinger til reiseleverandører, og gir annonsører muligheten til å nå et verdifullt reisepublikum gjennom Expedia Media Solutions. Expedia driver også bestillinger for noen av verdens ledende flyselskaper og hoteller, store merkevarer, tungt trafikkerte nettsteder og tusenvis av aktive partnere gjennom Expedia ® Affiliate Network. For bransjenyheter, besøk oss på www.expediainc.com eller følg @expediainc på Twitter.
Registrerte varemerker og logotyper tilhører sine respektive eiere © 2016 Expedia, Inc. Alle rettigheter inkludert. CST: 2029030-50

Kommentarer

Annonse