Annonse

Aller mest frykter vi sykdom på feriereisen, Forbruker

Sykdom uroer oss mer enn terrortrusler

Hele 38 prosent av oss uroer seg for å bli syk i forbindelse med utenlandsreiser. Det er betydelig flere enn de som bekymrer seg for å bli ranet eller bli utsatt for terrortrusler. Det viser Tickets Sifo-undersøkelse. 

– Vi reiser utenlands som aldri før til tross for den økende uroen i verden. Vi innser at risikoen for å bli rammet av terror er liten og uroer oss istedenfor å bli syke eller ranet på ferien, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

En ferie utenlands er til for å nytes maksimalt og forventningene før avreise er som oftest høye. Derfor er uroen for å bli syk stor. 38 prosent opplever at de er urolig for at utenlandsreisen skal påvirkes av sykdom. Drøyt en tredjedel bekymrer seg for å bli ranet eller bestjålet, mens 20 prosent er urolige for terror.

– Nordmenn uroer seg mer for hverdagslige hendelser som å bli syke eller frastjålet sitt pass eller lommebok, enn den veldig lave risikoen å bli utsatt for et terrorangrep. Flere kvinner enn menn uroer seg for terror, 28 respektive 14 prosent, sier Ellen Wolff Andresen.

Den eldste aldersgruppen er de som uroer seg minst foran en utenlandsreise. 26 prosent sier at de ikke bekymrer seg i det hele tatt.

De fem mest opplevde uromomentene i forbindelse med utenlandsreiser (hele listen ligger under)  

 1. Å bli syk (38 prosent)
 2. Bli ranet eller bestjålet (28 prosent)
 3. Terrortrusler (21 prosent)
 4. At jeg får med veggdyr hjem (19 prosent)
 5. At bagasje skal forsvinne (17 prosent)

Kilde: Tickets Sifo-undersøkelser basert på 1108 intervjuer, riksrepresentativt utvalg

Tickets Sifoundersøkelse

Spørsmål: Hvilke bekymringer opplever du i forbindelse med utenlandsreiser?(Max tre svaralternativ mulig)

 1. Å bli syk (38 prosent)
 2. Bli ranet eller bestjålet (28 prosent)
 3. Terrortrusler (21 prosent)
 4. At jeg får med veggdyr hjem (19 prosent)
 5. At bagasje skal forsvinne (17 prosent)
 6. Miste eller glemme passet (17 prosent)
 7. At bostedet ikke er som lovet (16 prosent)
 8. Ingen (16 prosent)
 9. Å komme ut for en trafikkulykke (13 prosent)
 10. Bli lurt for penger (10 prosent)
 11. Forsinkelser (8 prosent)
 12. At bagasjen skal være for tung ved innsjekking (8 prosent)
 13. Glemme ting når du pakker (6 prosent)
 14. Annet (1 prosent)

Kilde: Tickets Sifo-undersøkelser basert på 1108 intervjuer, riksrepresentativt utvalg

For mer informasjon, kontakt: Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket Feriereiser E-post: ellen.wolff.andresen@ticket.no  Telefon: 47 22 05 15 10

Ticket Feriereiser er Nordens største privatreisebyråkjede som tilbyr privatreiser fra samtlige ledende charter- og reisearrangører, cruise og flyselskaper og hotell. Salget i Norge og Sverige skjer fra 72 butikker, telefon og på nett via ticket.no og ticket.se. I Danmark skjer salget via ticket.dk, i Finland via ticket.fi og i Tyskland via airngo.de. Salgets inntekter er på ca 4,6 milliarder SEK og selskapet har rundt 320 årsansatte. Ticket Feriereiser eies av Braganza. Ticket gjør det enkelt for deg å finne og bestille reise. Gjennom kun en kontakt med oss får du overblikk av markedets brede rekkevidde. Gjennom vår høye kompetanse og servicenivå gir vi deg råd og hjelp for at du skal få den beste ferieopplevelsen.

 

Kommentarer

Annonse