Annonse

Forbruker

Bomani Beach Bungalows …

-Ved hjelp av turister fra Norge, ønsker jeg bidra til verdiskaping på et kontinent og i et land som ligger flere titalls år etter oss i utvikling på de fleste områder.

Solfrid_nettverksjakt - KopiSolfrid Gjengset  er på Reiselivsmessen i Oslo når vi møter henne. Hun representerer Pearl Journey. Vakre stemningsbilder med natur, glede og mellommenneskelig samspill i enkle omgivelser, strender, palmer, mat og drikke får en frossen nordmann til å stirre lengselsfullt i flere minutter på bildene som glir over skjermen.


Et autentisk møte med kultur, natur og lokalbefolkningen!
Hun er selv tilstede på flere bilder så jeg blir nysgjerrig og spør hvor dette er?

Solfrid forteller at bildene er fra BOMANI beach BUNGALOWS i den lille fiskerlandsbyen Mlingotini i Tanzania. Eiendommen ligger ved Det Indiske Hav og ble kjøpt i 2007. Her bygget hun et hotell for å kunne by på genuine Afrika-opplevelser i ”sin egen” lille fiskelandsby, Mlingotini Village. Uberørt natur omgir plassen på alle kanter og skaper den beste ramme for total avslapping og nære møter med folket her.

IMG_3609Salvador_2015_16

Bomani Beach Bungalows er vel etablert og har et klart mål for sin virksomhet. Stedet skal utvikle et bærekraftig  turistkonsept som ivaretar det lokale miljøet og samfunnet. Første trinn er levere tjenester for overnatting, kultur og reiser, alt i et nært samarbeid med de lokale myndigheter og beboerne i Mlingotini Village.

DSCF6613 BBB_bung 2012

Det var en person og en stor visjon :

  • Gi alle mulighet til å oppleve Afrika generelt og Tanzania spesielt- Møte mennesker, natur og kultur – tett på!
  • Ved hjelp av turister fra Norge, bidra til verdiskaping på et kontinent og i et land som ligger flere titalls år etter oss i utvikling på de fleste områder.
  • Etter hvert – vise deg de virkelige perlene i Europa, med unike opplevelser som ikke finnes tilbudt andre steder.
  • Knytte opp samarbeidspartnere som styrker våre muligheter til å nå våre mål.
  • Etablere eget hotell i fiskelandsbyen Mlingotini i Tanzania

 

Hvem er Solfrid Gjengset:

Født i Trondheim i 52, vokste opp i Mo i Rana, Stavanger og Trondheim, for så å innta Sørlandet i 1973. Utdannet lærer, med en ukuelige entreprenør-ånd ble hun engasjert i mange utviklingsprosjekter gjennom sin yrkeskarriere. Senere lederutdanning samt studier innen prosjektledelse, gav grunnlaget for senere yrkesvalg.

I 1996 – 98 bodde hun i Tanzania med sin familie, og det var etter at de kom hjem at hun startet som reisearrangør. Venner og bekjente begynte å spørre om hun kunne lage en tur til dem til Tanzania og ved bruk av sitt etablerte nettverk og lokalkunnskap kom de ferierende tilbake og var veldig fornøyd. Dette trigget til etableringen av AD-Travel som i 2014 fikk det nye navnet Pearl Journey!

Sharing for life  i Mlingotini

Solfrid forteller:
– Med det samme jeg flyttet inn i landsbyen ble fondet Sharing for Life opprettet.
Det falt helt naturlig å se seg om etter et prosjekt hvor jeg kunne hjelpe innbyggerne. Jeg vurderte skoleprosjektet som det viktigste, og som vil bety mest for flest. Deretter ønsket jeg også å støtte kvinner som ville etablere seg med litt ”business”.
Nå er skolen delvis renovert, vi lønner førskolelæreren (sammen med foreldrene) og håper å fortløpende kunne renovere de siste 6 rommene på skolen.
I 2015 registrerte vi Sharing for life – fondet i Brønnøysundregisteret, bl.a. for at bedrifter skal få skattetrekk for å støtte oss:

 Pearl Journey i DET LILLE GALLERI

Med fortsatt høy fokus på Tanzania – Afrika tett på har Solfrid utvidet programmet med perler fra Europa hvor Tematurer i kombinasjon med ferie, inspirasjon og kunnskap fra foto, kunst og yoga skapt stor interesse.

Når Solfrid er i Grimstad befinner hun seg på sitt nye kontor – DET LILLE GALLERI- sentralt i Grimstad.  I hyggelige lokaler på bryggekanten i, er Pearl Journey lett tilgjengelig for alle som vil nyte godt av topp kompetanse og helt spesielle reisemål!
I samme lokaler finnes utstillinger fra lokale kunstnere som får muligheten til å profilere seg på andre måter. I tillegg selger hun kunst fra Afrika samt egne foto tett på livet i Tanzania.

www.pearljourneys.com, info@pearljourneys.com, telf 41 46 56 68

Kommentarer

Annonse