Annonse

Deltagere i Key Largo Bridge Run krysser Jewfish Creek Bridge. Broa er en av 42 broer som utgjør Florida Keys Overseas Highway og binder sammen øyrekken med Florida-halvøya. (Andy Newman/Florida Keys News Bureau/HO) Pressemeldinger

Ti spennende og morsomme vårtips i Florida Keys

Våren er en bra tid for å utforske Florida Keys. Den lokale kulturen, en tropisk ferie og morsomme dager. Bara den prisbelønnte bilturen langs Overseas Highway er en opplevelse. Her kan man stoppe og nyte begivenheter  som inneholder alt fra mat- og musikkfestivaler til jakt på påskeegg under vann. Her er ti morsomme vårtips som gjør reisen til Florida Keys ekstra minneverdig:

 1. Tennessee Williams fødselsdagsfeiring i Key West, 1.-31. mars
  Den månedslange fødselsdagsfeiringen av Tennessee Williams er nå i gang, og det er en hyllning av den verdensberømte dramatikerens liv og arbeide. Feiringen kombinerer filmvisningar, poesi, skrivekonkurranser, samt live-fremføringer av ’Tennessee’s Letters”. Det sistnevnte viser hans brevveksling med noen av vår tids mest kjente  personer, sammen med de mer private brevene som gir innsikt i det følsomme og artistiske presset som drev Williams i hans skrivearbeid.
 1. Utendørsfestival i Big Pine Key, 17.-20. mars
  Natur- og friluftsentusiaster, fugleinteresserte, fotografer og eventyrorienterte familier kan ha glede av en ekspedisjon på ett av de fire viltreservatene i Florida Keys. Den action-fyllte festivalen belyser økosystemets mangfold i Florida Keys, fra Key Largo til Key West. Besøkende får se unike vekstmiljøer, sjeldne planter og dyrearter, som f.eks.  miniatyrvarianter av hjort som bare finnes i den nedre delen av Florida Keys.
 1. Keys Woofstock i Islamorada, 18.-19. mars
  Festivalen med fokus på kjærlighet, poter og musikk, er det perfekte stoppestedet på bilturen för hundeelskere. Festivalen finner sted for å oppmuntre innbyggerne til å  adoptere våre firbente venner til et livslangt hjem. På festivalen holdes det også en hundeutstilling, der hundene får vise sine triks med sjanse til å vinne fine premier.
 1. Jakt på påskeegg under vannflaten i Islamorada, 27. mars
  Kapteinen Spencer Slate, utkledd som en gigantisk påskehare i dykkerutstyr, kommer til å gjemme fargeglade påskeegg for entusiastiske premiejegere midt blant korallrevene. Deltagerne i undervannskonkurransen får fine premier, og den som finner det gyldne egget vinner en ekstra spesiell kurv fyllt med godsaker. Både dykkere og snorklere kan delta i konkurransen, men antall plasser er begrenset.
 1. Keystock Music Festival i Key West, 2. april
  Den Grammy-vinnende rockegruppen fra 80-tallet Huey Lewis and the News, har hovedrollen på musikkfestivalen Keystock, som går av stabelen på Truman Waterfront. Bandet er en internasjonal favoritt gjennom tre årtier, og de har solgt over 20 millioner album med hitlåter som ”Hip to be square”, ”Do you believe in love” og ”The heart of rock & roll”. Huey Lewis skrev og opptrådte også med den verdensberømte hiten ”The power of love” for filmen ”Tilbake til fremtiden”.
 1. Løpskonkurransen Seven Mile Bridge Run i Marathon, 9. april
  Det er 35-årsjubileum for løpskonkurransen som går over et av Florida Keys mest ikoniske landemerke, Seven Mile Bridge, som også regnes som verdens lengste elementbro. Seven Mile Bridge er også den lengste av de 43 broene som binder sammen Florida Keys Overseas Highway, og 1.500 løpere fra hele verden deltar i konkurransen.
 1. Florida Keys Island Fest i Islamorada. 9.-10. april
  Musikk, kunst og morsomme aktiviteter. Dette arrangementet, som i år feirer 25-årsjubileum, omfatter mer enn 100 kunstnere og kunsthåndtverkere, live-musikk og en konkurranse for alle matelskere som heter ”Taste of the Islands”.
 1. Conch Republic Independence Celebration i Key West, april- 1. mai
  Verdens lengste parade, med bl. a. et spektakulært dragrace og fester, går av stabelen når man feirer Florida Keys symbolske løsrivelse fra USA og etableringen av Conch Republic den 23. april 1982. Det var et opprop mot den amerikanske grensekontrollen med veisperringer som stoppet trafikken inn og ut fra Florida Keys. Den ti dager lange feiringen viser Florida Keys selvstendighet og den eksentriske atmosfæren som preger øyene. Også et arrangert sjøslag med store skip inngår i feiringen.
 1. Camp Key West i Key West, 11.-15. mai
  For det tredje året på rad, arrangeres også en begivenhet som kan sammenlignes med en sommerleir, men her for voksne og rettet mot LHBT-personer med stor interesse for frilutsliv og opplevelser. Aktivitetene foregår på og i vannet, med seilbåtutflukter i solnedgangen, snorklingssafari og guidede turer i båter med glassbunn.
 1. Musikkfestivalen Key Largo’s Original Music Festival i Key Largo, 12.-15. mai
  Nyt maten, underholdningen og atmosfæren i Key Largo under denne musikkfestivalen, med både sangere og låtskrivere. Festivalen har flere ulike flytende scener på vannet,  der artister fra hele USA opptrer samman med produsenter av store hits fra Nashville og unike lokale talenter.

—-

For å se hele begivenhetskalenderen for Florida Keys, besøk gjerne websiden: www.fla-keys.com/calendarofevents
For mer informasjon om Florida Keys & Key West, gå inn på
www.fla-keys.com

 

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Elin Norlin, presskontakt Florida Keys/Key West

Telefon: 0046-70-279 86 40

E-post: elin@comvision.se

Kommentarer

Annonse