Annonse

Reisemål

Castello Chiola – a room with a view

Vi finner dette hotellet tilfeldig, slik det ofte kan bli når vi søker hotell på booking.com og behøver overnatting i nærheten av der vi er. Vi får straks følelsen av storhet - dette hotellet er annerledes.

Abruzzo med sitt bølgende landskap er mye likt Toscana, men med høyere fjell og mer kupert terreng. På de høyeste toppene klamrer landsbyene seg fast i det stupbratte terrenget og akkurat på et slikt sted finner vi også den lille landsbyen Loreto Aprutino. Chiola2Byen er fasinerende som flere av disse «toppbyene» er. Vi befinner oss ca 12 minutters kjøring fra kysten inn i et landskapet av olivenlunder hvor Loreto Aprutina er en av de 3 byene som utgjør olivenolje-produsentenes gylne triangel. I byen finner vi også et olivenolje-museum som er verdt å besøke. Centro historico omgir den bratte åsen, og helt på toppen ligger Castello Chiola med aner helt tilbake til år 1000. I dag er dette et hotell, med 38 rom, alle forskellig møblert, men har klart å beholde historien, og gjenskaper en storhetsfølelse.

Et rom med utsikt
På vei inn til resepsjonen går vi gjennom tunge store eikedører og passerer statuer – uvisst av hvem. Levende blomster ligger «tilfeldig » dandert på stoler som gjenspeiler en egen historie. Vi får følelsen av geistlighet – er det her vi kan være konge og dronning for et døgn?

Chiola5   Chiola6

Rommet ligger i 3. etasje og på vei til heisen kan vi se hvordan moderne arkitekter har klart å få til en funksjonell løsning uten å ødelegge den historiske bygningen. Heisen er lagt på en finurlig måte inn i atriet. Chiola4Den virkelig slottsfølelsen får vi når vi går inn på rommet vi har fått tildelt – en stor himmelseng med en utsikt over et landskap som vanskelig lar seg beskrive. På vei ut for å nyte en god lokal vin med antipasti fra Abruzzo spør vi om det er mulig å få bo der i 3 dager, for dette vil vi bare nyte…

Aircondition, svømmebasseng og en fantastisk restaurant gjør Castello Chiola til et klart førstevalg i Abruzzo til bare 109 € for et dobbeltrom. Utsikten kan ikke beskrives, men den kan ses her.

Det er mulig å bo på et slott i Italia - Foto : Elsa Grimsmo

Det er mulig å bo på et slott i Italia – Foto : Elsa Grimsmo

Historiske fakta om Castello Chiola
– ble oppført ca år 1000, av en hærfører, som en påskjønnelse for en av mange kriger som utspant seg mellom ulike adelsmenn, noe som var vanlig i Italia på den tiden.
-alle eiere av slottet av hatt en tett tilknytting til kirken og gitt av sin overflod
-en av eierene var dÁquino som senere ble hedret til SanTomasso
– det har vært mange eierfamilier gjennom historien
-slottet har blitt ødelagt og bygd opp igjen mange ganger, senest i 1944
-siste famile som eide slottet var Chiola familien som i midten av 1990 solgte slottet til hotellkjeden som i dag driver stedet.

Kommentarer

Annonse