Trakai

Bilde: Real is Beautiful Stock

Trakai er den mest populære turistdestinasjonen i Litauen, og et «must» dersom du er interessert i historie og vakker natur. En 300m lang trebro leder deg ut til slottet, som er omkranset av innsjøer. Her holdes mange konserter og arrangementer, men slottet er hovedsakelig hjem til et historisk museum. For den som vil slå på stortromma, kan slottet også leies ut eksklusivt for større, private selskap.

Trakai ligger en halvtimes kjøretur fra Vilnius, og er perfekt for en dagstur. Å komme seg til Trakai er enkelt – du kan enten velge tog eller buss direkte fra Katedralplassen i Vilnius, eller kjøre selv med bruk av byens eget leiebilsystem kalt CityBee. Uber er også tilgjengelig i Vilnius. Velger du å ta toget vil du ankomme i sentrum av byen Trakai. Det er anbefalt å ta spaserturen til slottet, så du får med deg alt området har å tilby. Souvenirer er også tilgjengelig her.

Bilde: FaceBook Group / WeLoveLithuania

Trakai har både vinter- og sommeraktiviteter. Vannet som omkranser slottet er perfekt for å stå på skøyter vinterstid, og inviterer til roing og seiling om sommeren. Trakai har også overnatting og restauranter å tilby, samt golf, tennis og luftballong. Skulle du ønske å fange middagen selv, kan du fiske ørret her også. Mer informasjon om hva som foregår i Trakai finner du her. 

Fikk du lyst å ta turen og se selv?

Norwegian, WizzAir og RyanAir flyr alle direkte til Vilnius. Flyturen tar knappe to timer, og Trakai ligger omkring en halvtime fra byen.

 

For nyheter, mer inspirasjon eller eventuelle spørsmål, følg vår Facebook-side Opplev Litauen.

Annonse