Annonse

"Modified Social Bench".Fargerikt i skulpturparken. Forbruker

Vannkunst på Kistefos

I år kan du gå deg vill og bli våt på Kistefosmuseet

Foto:Thomas Reining

Årets nye og store attraksjon på Kistefosmuseet på Jevnaker er den danske kunstneren Jeppe Hein sin fantastiske skulptur «Veien til Stillhet». Hvor mye investor og eier av Kistefosmuseet Christen Sveaas har bladd opp for kunstverket vil han ikke ut med, men som han selv sier: det er jo bare penger.

kistefosLabyrintvandring

Uansett, installasjonen i polert rustfritt stål, kjempesteiner fra Kistefos skoger og skifer fra Oppdal er imponerende og ikke minst morsom å oppleve for publikum. Kunstverket er skapt av Hein spesielt for akkurat denne plasseringen i skulptur-parken og skal stå der permanent. Skulpturen er formet som en enorm labyrint hvor vann spruter opp i stråler, mens publikum hviner og forsvinner oppover i labyrinten. Litt våt må du regne med å bli, men det er da bare moro?

Vann er moro for store og små

Vann er moro for store og små

Pilgrimen Hein

Den danske kunstneren Jeppe Hein, som for øvrig bor i Berlin, setter mennesket i fokus i kunsten sin og spesielt stillhet er viktig for ham. Etter en pilegrimsferd langs St. Olavsveiene mellom Oslo og Trondheim ble nettopp forholdet hans til natur og stillhet forsterket.

"Modified Social Bench".Fargerikt i skulpturparken.

«Modified Social Bench».Fargerikt i skulpturparken.

Jeppe Hein stiller også ut fem andre kunstverk på Kistefos i år, de såkalte «Modified Social Bench Kistefos». Dette er en serie lekne og høyst uvanlige skulpturelle møbler spredt rundt i parken. Også årets utstilling i kunsthallen, Reflection, er signert danske Jeppe Hein.

Kommentarer

Annonse