Annonse

Badeferie i Oslo - Frognerparken Foto: Oddmund Grimsmo Forbruker

Var det litt mere stas å reise før?

Vår serie om retroferie vil ha frem våre gamle reiseminner - analog ferie....

Vi i NyeReiselivsavisen vil at du går tilbake i tid og henter frem dine gamle ferieopplevelser. Kanskje har du noen gamle album eller bilder i en skuff.  Hvilke ferieminner har festet seg – hvilke opplevelser kan du kalle frem når du tenker tilbake? Var det den lange eksotiske turen til fjerne land, opplevelsesferie i Amerika eller byferie i Paris eller London? Eller var det kanskje et annet reisemål som gjorde inntrykk?

Jenta med sløyfe på forsidebildet var fra Kristiansund og på ferie i hovedstaden – og badeturen til Frognerparken sitter fortsatt som en fantastisk opplevelse i hukommelsen.

DSC_0128Våre reisevaner har endret seg – og vi har nok blitt litt mer blaserte. Skiferie på fjellet hadde nok litt andre fasiliteter enn det vi er vant med i dag – og ikke minst var utstyret litt annerledes. Men som vi ser var det stor glede og det ble gode minner for alle.

Det var mye som var enklere før – og kravene var ikke så høye. Noen av oss kunne kanskje skryte av en tur til Danmark på sommerferie og andre hadde Norge som sitt foretrukne ferieland. Hytteferie har alltid vært populært – for ikke å snakke om campingferie. I «gamle dager» betød jo campingferie å reise fra sted til sted, og ikke å legge seg til med platting, fortelt og campingvogn med boggiehjul.

DSC_0130Bilstandarden er nok også litt bedre nå, og kanskje sitter passasjerene litt bedre. Den gamle bobla hadde en brønn mellom bakruta og baksetet – der var det fin plass til en av barna. Takgrinda rommet telt og alt som kunne pakkes inn i en presenning. Legg merke til sjåføren – ikke i dress, men bukse og jakke – det er jo tross alt ferie….

 

 

 

 

 

Kommentarer

Annonse