Annonse

Foto: The Premier Hotel New York / Hotels.com Pressemeldinger

Vi vil surfe, ikke drikke på hotellrommet

Gratis trådløst nett og frokost er de mest populære hotellbekvemmelighetene, mens minibar på rommet har gått ut på dato.

I en fersk undersøkelse spurte bookingsiden Hotels.com nærmere 5000 reisende verden over hva de ønsker seg mest på hotell. Gratis wifi gikk til topps både blant fritidsreisende (30 prosent) og forretningsreisende (50 prosent). I tillegg ønsker 6 av 10 at gratis trådløst nett skal bli standard på alle hoteller i år.

Yvonne Bonanati fra Hotels.com er ikke overrasket over funnene.

– Vi lever i en digital tidsalder og er stadig mer avhengige av våre smarttelefoner og nettbrett – ikke bare hjemme men også på reise. For å kunne planlegge aktiviteter, booke bord på restaurant og holde venner og familie oppdatert hjemme, er det en fordel å kunne surfe uten ekstra kostnad. Undersøkelsen bekrefter at gratis nettilgang er nøkkelen, forteller Bonanati.

Gratis frokost fortsatt populær Teknologi er likevel ikke alt. Gratis frokost er for mange fortsatt en sentral del av ethvert hotellopphold og har blitt stemt frem som den nest mest populære hotellbekvemmeligheten. For 21 prosent av fritidsreisende og 12 prosent av forretningsreisende er kostnadsfri måltid å starte dagen med den viktigste faktoren ved valg av hotell.

Små snacksposer og alkohol i miniatyrflasker har derimot utspilt sin rolle. Nesten én av fire mener minibar er den mest bortkastede hotellbekvemmeligheten, og 17 prosent oppgir at de aldri bruker denne tjenesten. Telefon på badet og buksepress er de to andre minst brukte romfasilitetene.

Betaler gjerne ekstra for utsikten Selv om vi forventer at nettilgang og frokost er inkludert i hotellprisen, er vi villige til å betale ekstra for enkelte goder. 22 prosent oppgir at de gjerne punger ut ekstra for en fin utsikt og 14 prosent sier det samme om balkongen. Omtrent én av ti kan tenke seg å bruke ekstra penger for å få tilgang til svømmebasseng eller badstu. 

For mer informasjon, vennligst kontakt

Liis Kaskpeit

Pressekontakt for Norge Hotels.com

M: 986 31 914, liis.kaskpeit@mslgroup.com  
Yvonne Bonanati Senior PR Manager M: +44 207 019 2815, ybonanati@expedia.com

Om Hotels.com

Hotels.com er ledende online hotellbookingside drevet av Hotels.com LP, med cirka 510 000 overnattingsteder over hele verden, inkludert både internasjonale kjeder og store feriehoteller, samt mindre lokale overnattingssteder, sammen med all nødvendig informasjon for å kunne bestille det perfekte oppholdet. Ved å laste ned applikasjonene for smarttelefoner og nettbrett får kundene i tillegg tilgang til 20 000 restplasser som gjør det enkelt å bestille hotell på farten.

 

Kommentarer

Annonse