Vilnius’ Gamleby

16402523_1314379705288938_3528882469455219603_o

Gamlebyen i Vilnius er Øst-Europas største gamleby, og en fantastisk blanding av arkitektur. Her finner du bygninger fra bl.a. gotikken, barokken og renessansen.

Det historiske sentrum i gamlebyen ble anerkjent av UNESCO i 1994 og satt på deres Verdensarv-liste. Gamlebyen alene har hele 28 kirker, deriblant den ortodokse kirken, med et kloster som fortsatt er aktivt i dag. Katedralplassen i gamlebyen huser også Vilnius’ julemarked, som starter hvert år i slutten av november. De kan skilte med et av Europas aller flotteste juletrær, med hele 50,000 lys som er synlig fra fly når du ankommer!

Vilnius er overraskende moderne, med verdens beste Wifi-dekning og diverse alternativer til leiebil, som Uber og CityBee. Til tross for dette vil du oppdage at prisene er en tredel av norske, uten at det går på akkord med kvaliteten.

Gamlebyen er fin å se både til fots eller på sykkel, men det sterkeste inntrykket får du om du velger transporten Litauen er kjent for: luftballong.

Dersom du foretrekker å beholde beina på jorda, er det mye å finne på også her. Du kan spasere rundt i gamlebyen, besøke gamle kirker, delta på et av Vilnius’ mange kulturelle arrangement på kveldstid eller finne deg et bord ved «den hvite middagen» – «dinner in white».

Vilnius blir stadig mer kjent for sine «kulturkvelder», der du kan ta del i forestillinger gratis. Mer informasjon her. Dersom du velger å bli for en langhelg, kan du også ta deg tid til operaforestillinger med verdenskjente sangere, eller kanskje en tur på golfbanen.

Mer info her:

http://www.golfclub.lt/en/
http://capitals.golf/en/golf-course/

http://www.opera.lt/en

Fikk du lyst å ta turen og se selv?

Norwegian, RyanAir og WizzAir flyr alle direkte til Vilnius. Flyturen tar knappe to timer, og når du lander er du kun 15 minutter unna bysentrum.

For nyheter og mer inspirasjon, følg vår Facebook-side Opplev Litauen.

Annonse