Alabama.travel
02 Apr
02Apr

(Pressemelding) I 2024 er det hele tre litterære begivenheter i Alabama. For eksempel kan du oppleve en spesiell teateroppsetning av Drep ikke en sangfugl på Harper Lees 98-årsdag og tilbringe natten der F. Scott Fitzgerald skrev deler av sin roman Nattens ømhet, som ble utgitt for 90 år siden. I tillegg har suksessfilmen Forest Gump, der handlingen utspiller seg i Alabama, 30-årsjubileum.

Drep ikke en sangfugl (fotokilde: © Chris Granger)

Spesiell teateroppsetning på Harper Lees bursdag 

I anledning forfatteren Harper Lees 98-årsdag kan du oppleve romanen Drep ikke en sangfugl fremført som skuespill i byen Monroeville gjennom hele april. Monroeville er både byen der Harper Lee vokste opp, og inspirasjonskilden for bokens fiktive by Maycomb. Det er forestillinger i hele april, men den spesielle bursdagsforestillingen 27. april inkluderer mat, drikke og en sjanse til å møte rollebesetningen for $ 35 (ca. 1400 kr). Tinghusmuseet har også en utstilling om Harper Lee samt en utstilling om hennes barndomsvenn Truman Capote, som ga henne inspirasjon til romanen Dill.

Ikonisk film om Forrest Gump feirer 30-årsjubileum 

I juli er det 30-årsjubileet for den Oscar-belønte filmen Forest Gump. Filmen utspiller seg i den fiktive byen Greenbow i Alabama, mens handlingen i boken er lagt til byen Mobile, som er forfatteren Winston Francis Groom Jrs hjemby. Groom ble inspirert til å skrive boken da faren fortalte om en tungnem gutt som hadde lært å spille piano av moren. Seks uker senere hadde han allerede skrevet det første utkastet til boken. Groom døde i 2020, og i dag kan forfatterens grav besøkes på Pine Crest Cemetery i Mobile.

Hyll Nattens ømhet med en overnatting der boka er skrevet

I år fyller boken Nattens ømhet 90 år. Forfatteren F. Scott Fitzgerald jobbet med deler av boken mens han bodde i Montgomery sammen med sin kone Zelda i 1931-1932. Boken ble utgitt i 1934 og var hans siste roman. I dag huser parets tidligere hjem i Montgomery The Fitzgerald Museum, hvor overetasjen er innredet som to leiligheter man kan overnatte i. Her kan du bo i Scott-leiligheten med ett soverom eller Zelda-leiligheten med to soverom fra USD 178 (ca. 1900 kr) per natt for to personer. Begge leilighetene er bevart så nøyaktig som mulig fra perioden, men med moderne kjøkken og bad. Scott-leiligheten har blant annet fortsatt original tapet i både stue og soverom.

Les mer om Alabama her: alabama.travel

Fitzgerald Museum (fotokilde: © Art Meripol)

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.