JNTO
22 Mar
22Mar

(Pressemelding) Japan har et stort utvalg av hoteller, enten du foretrekker femstjerners luksus eller tradisjonelle japanske omgivelser - eller en blanding av begge. Her deler vi en rekke nye hoteller i Japan som nettopp har åpnet eller snart åpner dørene. Du kan for eksempel bo på et nytt minimalistisk hotell i naturskjønne Hokkaido, et luksushotell med kun fem suiter i Hakone og et Tokyo-hotell som er perfekt for familier og vennegrupper.

Vollgraven Chidorigafuchi i Tokyo, Japan

Rosafargen fra kirsebærblomstringen reflekteres i vannet( fotokilde:© TCVB) 

Seil langs en rosa elv i Tokyo 

Ved keiserpalasset i Tokyo forvandles vollgraven Chidorigafuchi til en rosa elv i sakura-sesongen. På en båttur på vollgraven kan du nyte synet av de vakre kirsebærtrærne som omgir den, og de rosa fargene som reflekteres i vannet. Mot slutten av sesongen blir elva rosa når bladene faller fra trærne og dekker vannoverflaten i et tynt lag.

Les mer her

Himeji-borgen, Japan sett fra båt

Himeji-borgen i bakgrunnen (fotokilde: JNTO)

Naturskjønn rosa rute til UNESCO-borg

Himeji-borgen er en av Japans vakreste borger, noe som også har gitt den en plass på UNESCOs verdensarvliste. En av de mest magiske tidspunktene å besøke borgen på er fra slutten av mars til midten av april, da de over 1000 kirsebærtrærne rundt borgen blomstrer og skaper et eventyrlignende bakteppe. Borgen ligger ved Himeji stasjon og kan nås med tog fra Tokyo, Osaka, Hiroshima og andre større byer via linjen Tokaido-Sanyo Shinkansen.

Les mer her

Matsukawa-elven i Toyama, Japan

Matsukawa-elven i Toyama (fotokilde: ©Toyama Tourism Organization) 

Fotogene landskap i Toyama by

I Toyama er Matsukawa-elven det mest ideelle stedet å oppleve kirsebærblomstringen på. Elven renner gjennom sentrum av byen, og langs bredden står kirsebærtrærne på rekke og rad langs en 2,5 kilometer lang strekning. Den vakre utsikten kan nytes både på en spasertur langs elven eller på en båttur der du seiler under et skydekke av rosa blomster. Elven er magisk både om dagen og om natten, når den lyser opp slik at du kan nyte de rosa fargene i mørket.

Les mer her

Blomsterfestival ved foten av Fujifjellet

Fra 13. april til 26. mai arrangeres Shibazakura-festivalen ved foten av Fuji-fjellet i Fuji Five Lakes-området. I løpet av denne perioden står over 520 000 rosa blomster i full blomst rundt fjellet. Blomstene er kjent som «rosa mose» eller «jordnære kirsebærblomster» og danner et fargerikt teppe av rosa, lilla og hvite blomster på jordene. I bakgrunnen skinner det snødekte Fuji-fjellet. Under festivalen kan du oppleve kulturelle forestillinger og matboder med lokal japansk mat.

Les mer her

Kirsebærblomstring på Okinawa, Japan

På øya Okinawa kan du oppleve kirsebærblomstringen opp mot fjelltoppen ved Motobu Yaedake (fotokilde: ©OVCB)

Sesongens første kirsebærblomster på Okinawa

På grunn av det subtropiske klimaet blomstrer kirsebærblomstene på tropeøya Okinawa tidligere enn noe annet sted i Japan. Allerede i januar kan du oppleve sesongens første kirsebærblomstring her. De rosa blomstene kan blant annet oppleves på fjelltoppen ved Motobu Yaedake, hvor rundt 7000 kirsebærtrær blomstrer. Fjelltoppen er ca. 453 meter høy og nås derfor lett til fots eller på sykkel

Prognose for kirsebærblomstringen

Hvis du vil ha mer informasjon om når kirsebærtrærne blomstrer forskjellige steder i Japan, spår Japan Meteorological Agency (JMA) veldig nøyaktig hvor og når de rosa blomstene vil vise seg

Les prognosene her

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.