JNTO
19 Feb
19Feb

(Pressemelding) Hvis du ønsker å komme tett på Japans verdenskjente kultur og tradisjoner, kan du delta på flere ulike autentiske lokale arrangementer de neste månedene. I februar kan du blant annet oppleve en ekstremt populær snøfestival med kreative skulpturer, en fargerik lyktefestival, en hellig fjellparade og en iglofestival til ære for vanngudene. 


Kunstneriske snøskulpturer og issklie: Sapporo Snow Festival

Den 4.-11. februar forhandles Ōdōri-parken i Sapporo på Hokkaido til et utendørs kunstgalleri med snøskulpturer når Sapporo Snow Festival går av stabelen. Festivalen er blant Japans mest populære vinterarrangementer og besøkes av rundt 2 millioner mennesker hvert år. Skulpturene skildrer alt fra slott og UNESCO-bygninger til anime-figurer. I anledning festivalen kan du i byen også finne lysende is-skulpturer og en is-sklie.

Les mer

Fargerike lykter og forestillinger: Nagasaki Lantern Festival

9.-25. februar arrangerer byen Nagasaki den årlige Nagasaki Lantern Festival. Festivalen oppsto som en feiring av kinesisk nyttår for byens kinesiske innbyggere. I dag er festivalen en av Japans største vinterbegivenheter. Festivalprogrammet byr blant annet på teaterforestillinger, dragedanser og maskeshow der deltakerne skifter fra en fargerik maske til en annen med raske bevegelser. Som navnet på festivalen antyder, er byen dekorert med vakre og imponerende lykter i anledning feiringen. Dette gjelder spesielt rundt Minato-parken, men lyktene kan oppleves i hele byen.

Les mer

Fjellklatring med en 12 meter lang sandal: Mt. Shinobu Dawn Procession

I Fukushima prefektur kan du 10.-11 februar oppleve den over 400 år gamle tradisjonen Mt. Shinobu Dawn Procession. Her bæres Japans største halmsandal opp til toppen av Shinobu-fjellet, hvor Haguro-helligdommen ligger. Sandalen, som er 12 meter lang og veier to tonn, symboliserer byens ånd. Folk deltar i paraden for å be til sandalen om en god avling og god helse. Det sies også at du vil finne din rette hvis du kommer og ber tre år på rad.

Les mer

450 år gammel iglofestival: Yokote Kamaura-festivalen 

15.-16 februar kan du i byen Yokote i Akita prefektur delta på den 450 år gamle Yokote Kamura-festivalen. Her lager lokalbefolkningen mer enn 80 tradisjonelle igloer. Et alter er plassert i hver iglo, og der kan du ofre sake og riskaker til vanngudene for å be om rent vann. Når mørket faller på, lyser igloene opp innenfra. Det bygges også utallige små igloer som du kan gå langs, for eksempel på en opplyst sti. Du kan reise med høyhastighetstog fra Tokyo til Akita.

Les mer

Månedens hotell: The Kitano Hotel Tokyo 

Det nyoppussede boutiquehotellet The Kitano Hotel Tokyo er et godt valg hvis du vil utforske noen av Tokyos mest kjente severdigheter og shoppingområdene Marunouchi og Ginza. Her bor du like ved det nasjonale politiske senteret Nagatacho og like ved keiserpalasset. 

Hotellet ligger i en historisk bygning fra 1964 som nylig er blitt nøye renovert. Det har 70 rom i 14 forskjellige kategorier. Innredningen til de elegante og koselige rommene reflekterer hver av de fire årstidene med farger og tradisjonelle japanske mønstre. 

I tillegg til ulike restauranter og et spa med både akupunktur og spabehandlinger har hotellet også en takterrasse og takbar med vakker panoramautsikt over Tokyos hustak og de nærliggende parkene.

Les mer

Oversikt over bærekraftige reiseopplevelser

Vi har har nettopp gitt ut et helt nytt digitalt magasin som skal gjøre det lettere for turister å utforske Japan og samtidig utvise respekt for landets fantastiske natur og biologiske mangfold. Under ti ulike temaer presenterer turistrådet 50 ulike bærekraftige opplevelser - fra friluftsopplevelser og varme kilder til matkultur og overnatting.

Magasinet finner du herBesøk vårt bildegalleri

Trenger du bilder fra Japan? Besøk bildegalleri vårt, hvor bildene er delt inn i regioner, årstider og temaer. Og skriv gjerne til oss hvis du har problemer med å finne det du leter etter.

Finn bildegalleriet her

Om Japan

Japan ligger i Øst-Asia og består av 14.125 øyer. Øygruppen har en langstrakt, buet form som strekker seg over 3300 km fra nord til sør. I 2019 hadde Japan en befolkning på 126,17 millioner innbyggere, tilsvarende 1,6 % av verdens befolkning. Landet er omtrent like stort som Norge i areal, noe som litt mindre enn den amerikanske delstaten California.

70 prosent av landet er dekket av fjell og skog, og spesielt på øya Honshu er det høye fjell, med Fujisan - Fuji-fjellet på norsk - på 3776 meter som det høyeste.

Japans natur byr både på snødekte Hokkaido i nord og subtropisk jungel og korallrev utenfor Okinawa i sør, mens et mylder av kulturelle opplevelser venter i byer som pulserende Tokyo og sjarmerende Kyoto.

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.